Boek
Nederlands

De geheime gang

Manon Sikkel (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
De geheime gang
×
De geheime gang De geheime gang
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koot en Jozefien ontdekken een geheime gang in hun school. Daar wonen in het geheim de vrouw Charlotte en haar zoon Diemer, die dakloos zijn geworden. Kunnen Koot en Jozefien hen helpen? AVI-E5. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
De geheime gang
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
103 p. : ill.
ISBN
9789048729920 (hardback)

Besprekingen

Koot en Jozefien ontdekken een geheime gang in hun school. Daar wonen nu in het geheim de vrouw Charlotte en haar zoon Diemer, die dakloos zijn geworden. Door erover te schrijven in hun schoolkrant, krijgen de kinderen het voor elkaar daat de geheime gang wordt omgebouwd en ingericht tot woonruimte. Een boek in de serie 'Bolleboos'* voor jonge kinderen die snel vorderen met lezen. Vlot leesbare tekst, zonder al te veel moeilijke woorden of begrippen, AVI-E5. Wanneer ze wel voorkomen, worden ze al in de volgende regel omschreven. Het lettertype is kleiner dan in eerste leesboekjes, terwijl de bladspiegel ruim is. Bevat veel gekleurde illustraties, die in grootte variëren. Ze geven een mooi aanvullend beeld. Een aardig verhaal met aandacht voor daklozen, de Voedselbank en de mogelijkheid om zelf iets te doen. Voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een leuk, spannend en ook ontroerend verhaal.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties