Titel
Finding Neverland
Regisseur
Marc Forster 1969-
Naar het werk van
Allan Knee
Acteur
Johnny Depp 1963- Kate Winslet Julie Christie Dustin Hoffman
Componist
Jan A.P. Kaczmarek
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2014 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar het toneelstuk The man who was Peter Pan van Allan Knee
EAN
8713045207960

Besprekingen

Amerikaanse verfilming uit 2004 van het toneelstuk 'The man who was Peter Pan' van Allan Knee, waarin het leven van toneelschrijver J.M. Barrie wordt getoond. De verfilming is van Hollywoodregisseur Marc Forster (Monster's ball) met een sterrenbezetting van Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman en Julie Christie. J.M. Barrie is een succesvol schrijver die echter een koud huwelijk heeft en geen kinderen. In het park ontmoet hij een jonge weduwe met 4 zonen van 5 tot 12 jaar en raakt met hen bevriend. De fantasiespelletjes die hij met deze kinderen doet, inspireren hem later tot het schrijven van Peter Pan. Belinda van de Graaf (Trouw 9-12-'04): 'Johnny Depp is schitterend als Barrie, bijna van de wereld. En wat een vondst om hem tegenover Kate Winslet als de jonge zieke weduwe te plaatsen. De meest begeerlijke jonge steracteurs blijven op afstand van elkaar. Dat voelt heel lang heel raar, maar aan het tranentrekkende, melancholische slot, waarin de feitelijke en fictieve wereld wee…Lees verder

Over Marc Forster

Marc Forster (Ulm (Baden-Württemberg), 30 november 1969) is een Zwitsers filmregisseur. Hoewel hij in Duitsland geboren is en Duitse ouders heeft, wordt hij als Zwitser beschouwd, omdat hij is opgegroeid in Davos, kanton Graubünden, in Zwitserland.

De eerste film die hij op 12-jarige leeftijd in de bioscoop zag, was Apocalypse Now van Francis Ford Coppola. Hij was zo enthousiast over de film, dat hij toen al wist dat hij filmregisseur wilde worden.

Op 20-jarige leeftijd ging hij naar New York en studeerde aan de filmschool van de Universiteit van New York.

In 1995 verhuisde hij naar Hollywood en heeft hij een experimentele lowbudgetfilm ($ 10.000) gemaakt, Loungers, die de Slamdance Audience Award won. Forsters eerste film was het psychologische drama Everything Put Together, die genomineerd was voor de Grand Jury Prize van het Sundance Film Festival.

De dramafilm Monster's Ball (2001) was zijn doorbraak als regisseur. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek