Eén flits. Meer was er niet nodig om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen. En druk op de foute knop. Het einde van een vriendschap. Uit elkaar gerukt, gedropt in een onbekende omgeving. Alleen. Apart. Rondzwervend in een nabije toekomst waarin hun eeuwige antagonist de plak zwaait. Krimson. Alles lijkt verloren. Tot Suske Jérusalem ontmoet. Een nieuw gezicht! Een teken van hoop.
Titel
Suske
Scenarist
Marc Legendre
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2013
56 p. : ill.
Aantekening
Geïnspireerd op de reeks Suske en Wiske van Willy Vandersteen
ISBN
9789002254376 (paperback)

Besprekingen

Spin-off van een 'Suske en Wiske'-avontuur in een moderne setting met een spannende verhaallijn, hedendaags taalgebruik en bijbehorende emoties. Door een verkeerde handeling van Lambik worden Suske en Wiske door de teletijdmachine van professor Barabas naar de toekomst geschoten. Daar, in het jaar 2047, worden zij geconfronteerd met een oude vijand, Krimson, die vanaf het eiland Amoras een nieuw imperium wil opbouwen. Het scenario van Marc Legendre, bekend geworden door zijn grafische romans, staat als een huis. De kern van het verhaal blijft schatplichtig aan de oorspronkelijke 'Suske en Wiske'-reeks met de bekende mores en maatschappijkritiek. De personages worden karakteristiek neergezet met een duidelijke scheidslijn tussen het goede en het kwade. De tekenstijl is semi-realistisch met rauwe randen en flitsende camerastandpunten in de decors. Door de aparte kadrering geeft de tekenaar de tekeningen extra cachet. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Marc Legendre

Marc Legendre (Antwerpen, 15 april 1956) is een Vlaams striptekenaar en scenarioschrijver.

Biografie

Marc Legendre werd geboren in de Antwerpse wijk Seefhoek. Na zijn middelbare school begon hij aan de universiteit een studie Germaanse Filologie, deze studie voldeed echter niet aan zijn verwachtingen en hij besloot over te stappen op een studie Toegepaste Grafiek. Na zijn afstuderen ging hij in dienst als hoofdredacteur bij het stripblad Kuifje. Hoewel hij veel affiniteit met strips voelde, bleek deze rol achter de schermen niet de voldoening te geven die hij verwachtte.

In 1983 maakte hij, onder het pseudoniem Ikke, zijn tekendebuut in het stripblad Robbedoes, met de strip Biebel, een reeks over een opstandige jongen geschreven door Marck Meul. Na een jaar ging hij, naast de tekeningen, ook de scenario's voor zijn rekening nemen. Naast de Biebel-strip, verscheen in die beginperiode ook een spin-off-strip ron…Lees verder op Wikipedia

Suggesties