Boek
Nederlands

Fake trip

Margje Woodrow (auteur)
+1
Fake trip
×
Fake trip Fake trip

Fake trip

Margje Woodrow (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Demi en Billy (afwisselend ik-persoon) zijn met de vierdejaars op schooltrip naar Barcelona. Een leerkracht komt niet opdagen. Wat is er met hem gebeurd? Als een leerling een ongeluk krijgt en er creepy berichten op WhatsApp verschijnen, loopt de spanning hoog op. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen
Titel
Fake trip
Auteur
Margje Woodrow
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2019
283 p.
ISBN
9789026151149 (hardback)

Besprekingen

Een groep vierdejaars vertrekt voor een schoolreis naar Barcelona. Al vanaf het begin hangt een zwarte donderwolk over de reis. Zo komt één van de begeleiders niet opdagen en weten door de chatberichten tussen de hoofdstukken dat er iets ergs met hem gebeurd is - iets wat leerlingen uit de groep gedaan hebben. Eenmaal in Barcelona wordt het nog erger. Leerlingen misdragen zich, vertonen raar gedrag, roddelen en maken de trip erg onprettig voor de begeleiders en elkaar. Ook verschijnen er creepy filmpjes op WhatsApp. Iemand lijkt erop uit de reis goed te verpesten. Als één van de leerlingen een vreselijk ongeluk krijgt en de chatberichten tussen de hoofdstukken aangeven dat er nog meer vreselijks gaat gebeuren, loopt de spanning hoog op. Ieder personage lijkt zo zijn eigen problemen te hebben die verstopt moeten worden, terwijl ook onderling alle personages een bepaalde relatie of ruzie lijken te hebben. Dit maakt het een ingewikkeld geheel om te volgen, met (soms onnodig) veel drama. …Lees verder

Over Margje Woodrow

Margje Woodrow (15 april 1975) is een Nederlandse schrijfster van jeugdthrillers voor jongeren. Tot 2015 was Woodrow onderwijzeres op basisscholen in Tilburg. In 2013 debuteerde zij met Examendeal.

Haar boeken zijn in 2018 en 2019 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

In 2019 was zij een van de drie auteurs die een bijdrage leverde aan de gratis bundel voor de Boekenweek voor Jongeren.

Bibliografie

  • 2019: Buitenspel
  • 2018: Snitch
  • 2017: Verwoest
  • 2015: Kater
  • 2014: Geraakt
  • 2013: Examendeal
Lees verder op Wikipedia