Boek
Nederlands

Het begon met nee

Margreet Schouwenaar (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
Vosje Borre wil dat mama naar zijn mooie tekening kijkt, maar door haar dikke buik heeft ze geen tijd voor hem. Dan wil Borre mama ook niet zien. Hij wil niemand meer zien, en gaat het bos in met zijn ogen dicht. Kan hij dat volhouden? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Het begon met nee
Auteur
Margreet Schouwenaar
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[34] p. : ill.
ISBN
9789044840834 (hardback)

Besprekingen

Vosje Borre wil mama zijn tekening laten zien, maar ze heeft met haar dikke buik geen tijd voor hem. ‘Ik zie je niet meer’, zegt mama in haar ongeduld. Boos loopt Borre de deur uit, met zijn ogen dicht om mama ook niet meer te zien. Dat levert botsende ontmoetingen op, en een heel bijzondere als hij weer thuis komt. Dit verhaal over gezinsuitbreiding en de impact daarvan op het oudste kind lijkt net iets over de hoofden van kinderen heen geschreven te zijn. Een moeder die zegt ‘Ik zie je niet meer’ is wat vreemd, en ook zal een kind niet bewust concluderen ‘Zo’n nieuw kind neemt veel plaats in. Zelfs als het er nog niet is.’ Wel erg herkenbaar is Borres boosheid, die hij in dikgedrukte letters afreageert op de andere dieren in het bos. In de prenten, die steeds een spread beslaan, is de achtergrond vaag en vaak pastelkleurig gehouden, met in elkaar overvloeiende lichte en donkerder tinten. De dieren zijn in andere techniek, met duidelijker contouren en helderder kleuren geschilderd. M…Lees verder

Over Margreet Schouwenaar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lvdgarde

Margreet Schouwenaar (Schagen, 16 mei 1955) is een Nederlands schrijfster en dichteres. Ze werkt als docent aan de afdeling OLB (Opleiding Leraren Basisonderwijs) van Hogeschool Inholland.

Biografie

In 1991 werd ze genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs op grond van vier gepubliceerde gedichten in de Revisor. In 1992 verscheen haar eerste bundel: "De drempel die vertrek is." In 1995 verscheen de bundel: "Bezijden tijd". In 1997 verscheen de bundel "Van tijd het dood gewicht". In 2000 verscheen "Talen naar de val"; deze werd in 2003 gevolgd door de bundel "Van het woord Ah" en in 2005 door de bundel "Valtijd."

Alle bundels zijn verzorgd door Uitgeverij Querido. Regelmatig verschijnen er publicaties van haar in literaire bladen zoals de Revisor, Tirade (voorheen het Nieuwe Wereld Tijdschrift) en de Poëziekrant.

Daarnaast werden er verzen opgenomen in verzamelbundels, onder meer "Volmaakte aanwezigheid, volmaak…Lees verder op Wikipedia