Boek
Nederlands

Troostevriend

Margreet Schouwenaar (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
Titel
Troostevriend
Auteur
Margreet Schouwenaar
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
136 p. : ill.
ISBN
9789044837124 (hardback)

Besprekingen

Hira is bijna negen jaar en woont nadat haar ouders zijn gescheiden, bij haar moeder. Regelmatig is zij getuige van weer een ruzie als haar moeder haar vader verwijt zo weinig naar Hira om te zien. Hira is wat bang in donker en denkt dat dingen dan tot leven komen. In bed vindt ze troost en steun bij knuffelbeest Lexie, de poes. Samen met Lexie reist ze ’s nachts naar Klutswir en ontmoet daar wonderlijke wezens die ooit als speelgoedvriendje bij een kind hoorden. Als Hira en Lexie weer eens naar Klutswir zijn gegaan, nemen ze alle speelgoedvrienden mee zodat ze misschien naar andere kinderen kunnen. Probleem is dat alleen Hira haar vriendjes kan zien en volwassenen niet. Vlot lezend, in de ik-vorm geschreven verhaal over denkbeeldige speelgoedvriendjes die troost kunnen bieden in lastige en moeilijke omstandigheden. Fantasie en gevoelens spelen een belangrijke rol. Hira is behoorlijk wijs en opmerkzaam voor haar leeftijd. De uitgave is voorzien van enkele paginagrote grijze tekeningen…Lees verder

Over Margreet Schouwenaar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lvdgarde

Margreet Schouwenaar (Schagen, 16 mei 1955) is een Nederlands schrijfster en dichteres. Ze werkt als docent aan de afdeling OLB (Opleiding Leraren Basisonderwijs) van Hogeschool Inholland.

Biografie

In 1991 werd ze genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs op grond van vier gepubliceerde gedichten in de Revisor. In 1992 verscheen haar eerste bundel: "De drempel die vertrek is." In 1995 verscheen de bundel: "Bezijden tijd". In 1997 verscheen de bundel "Van tijd het dood gewicht". In 2000 verscheen "Talen naar de val"; deze werd in 2003 gevolgd door de bundel "Van het woord Ah" en in 2005 door de bundel "Valtijd."

Alle bundels zijn verzorgd door Uitgeverij Querido. Regelmatig verschijnen er publicaties van haar in literaire bladen zoals de Revisor, Tirade (voorheen het Nieuwe Wereld Tijdschrift) en de Poëziekrant.

Daarnaast werden er verzen opgenomen in verzamelbundels, onder meer "Volmaakte aanwezigheid, volmaak…Lees verder op Wikipedia