Boek
Nederlands

Mie en het Ting

Marian van Gog (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Mie en het Ting
×
Mie en het Ting Mie en het Ting
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Mie en het Ting
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059329553 (hardback)

Besprekingen

Mie is al een tijdje ziek. Wanneer ze in een boek een brief vindt, blijkt die van opa Seb te zijn, die al jaren overleden is. In de brief waarschuwt hij voor het Ting. Als Mies' vrienden op bezoek komen, gaan ze op onderzoek uit. Ze komen terecht in geheime gangen en donkere ruimtes, waar ze een houten kist vinden met daarin… het Ting. Mie wordt door het Ting betoverd. Gelukkig dwaalt Opa Sebs geest nog rond om Mie te helpen.
Omdat Mie en het Ting zich richt op lezers met al een beetje ervaring (niveau AVI E4), is de woordenschat al wat moeilijker (sommige woorden bestaan uit vijf lettergrepen), is het lettertype kleiner en worden al wat hoofdletters gebruikt.
De zinnen worden wel weergegeven tegen een witte achtergrond, begeleid door frisse illustraties. Achterin krijgt de lezer een aantal vragen die peilen naar de inhoud en de verwerking van het verhaal. De begripsvorming bij jonge lezers wordt zo aangescherpt. De link tussen tekst en beeld is hierbij zeer belangri…Lees verder
Mie ligt ziek op bed. Ze leest veel boeken. Dan valt er ineens een brief uit haar boek. Hij is van haar overleden opa, die haar waarschuwt voor het Ting. Met haar vrienden probeert ze te achterhalen wat de brief betekent. Leesboekje uit de leeslijn 'Boe!kids'*. In negen overzichtelijke hoofdstukken met elk een eigen cliffhanger, wordt het grappige verhaal van mini-Mie in een piramide verteld. Als slot is er een plattegrond/kaart van Mies dorp en leuke speel-puzzelvragen opgenomen, waarmee jonge lezers als het ware interactief 'overhoord' worden. De kleurige (strip)plaatjes van Mie en haar fantasievriendjes, zullen in de smaak vallen. Ze ondersteunen het spannende avonturenverhaal goed. Voor beginnende lezers is dit een uitdagend boekje, omdat door de verrassende woordspelingen en namen best wat beginnende leesvaardigheid nodig is, AVI-E4. Startende lezers zullen door dit spannende verhaal zeer geboeid raken en het boek snel uitlezen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kinderen. Een vaar haar bekends…Lees verder op Wikipedia

Suggesties