Boek
Nederlands

Een konijn voor Lot

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Een konijn voor Lot
×
Een konijn voor Lot Een konijn voor Lot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lot speelt met konijn Pluis op het veld. Maar dan schrikt Pluis. Hij rent hard weg. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Konijnen, Vriendschap
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Een konijn voor Lot
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2016
31 p. : ill.
ISBN
9789000348596 (hardback)

Besprekingen

De avonturen van Koen en Lot waren al zes boekjes lang aan de gang en zopas zijn er nog drie nieuwe delen bijgekomen: De hut van groep vier gaat over de klas van Koen en Lot die een hut hebben gebouwd in het bos maar plots in een onweer terechtkomen. Koen is verdwenen maar wordt door zijn papa gevonden met een nest verlaten poesjes. In Een konijn voor Lot raakt Lot haar konijn Pluis kwijt en in Koen wint een prijs wint Koen een reisje voor de hele klas naar de speeltuin, wat hij een beetje vervelend vindt omdat zijn beste vriendin Lot net met haar been in het gips zit. Het zijn allemaal spannende en lieve verhaaltjes over twee beste vriendjes die ook een beetje verliefd zijn op elkaar.

Marianne Busser en Ron Schröder, geboren in 1958, leerden elkaar twintig jaar geleden bij de NOS kennen en ontdekten hun gemeenschappelijke liefde voor kinderboeken én de liefde voor elkaar. Sinds 1996 zijn ze een fulltime schrijversduo en hebben ze meer dan honderd kinder- e…Lees verder
Lot neemt haar nieuwe konijn Pluis mee naar het veldje om te gaan spelen met andere kinderen. Alle kinderen vinden het prachtig, totdat Pluis schrikt van een blaffende hond. Hij springt van schrik uit de kruiwagen en rent ervandoor, uiteraard tot groot verdriet van Lot. Gelukkig wordt Pluis later thuisgebracht door een oplettende meneer. De vlot leesbare tekst bestaat uit overwegend korte zinnen en bevat veel spreektaal, AVI-M4. Op bijna alle pagina's zijn aantrekkelijke kleurenillustraties te zien. Achtste deeltje uit de serie 'Koen en Lot'*. Iedere zin begint op een nieuwe regel. Heruitgave met een vernieuwde lay-out en vrolijke, helder ingekleurde nieuwe illustraties. Deze passen goed bij de tekst en vullen het verhaal aan. Aantrekkelijk leesboek voor beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties