Boek
Nederlands

Heerlijke honing

Marije Tolman (illustrator), Margaret Wise Brown (auteur), Edward van de Vendel (vertaler)
Honing, daar zijn Beer en Vlinder allebei dol op. Vooral Beer is onverzadigbaar. Dan ziet hij de boterham met honing van Vlinder. In één hap verdwijnt die in Beers buik… Vlinder is woedend! Maar wie niet sterk is moet slim zijn.

Een fantasierijk prentenboek van Gouden Penseel-winnaar Marije Tolman. De grappige tekst van de Amerikaanse Margaret Wise Brown werd vertaald door Edward van de
Onderwerp
Stout zijn, Ruzie
Extra onderwerp
prentenboeken, ongehoorzaamheid
Titel
Heerlijke honing
Illustrator
Marije Tolman
Auteur
Margaret Wise Brown
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Koreaans
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
[26] p. : ill.
Aantekening
Vertaald uit het Engels
ISBN
9789045127323 (hardback)

Over Marije Tolman

Marije Tolman (1976) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken.

Leven en werk

Tolman is een dochter van de beeldend kunstenaar Ronald Tolman uit Beuningen. Zij groeide op in deze Gelderse plaats. Zij werd als grafisch ontwerper opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ook studeerde zij aan het Edinburgh College of Art in Schotland. Na haar opleiding legde zij zich toe op het illustreren van kinderboeken. Haar werk werd niet alleen in Nederland maar ook in Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Korea, Mexico, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten uitgegeven. Samen met haar vader maakte zij De Boomhut, dat in 2010 bekroond werd met het Gouden Penseel.

Haar werk werd onder meer geëxposeerd in het Kinderboekenmuseum in Den Haag, de Kunsthal Rotterdam en het Rijksmuseum Amsterdam.

Prijzen

Suggesties