Boek
Nederlands

Geef nooit op! : een gouden voorleesboek over drie doorzetters

+1
Geef nooit op! : een gouden voorleesboek over drie doorzetters
×
Geef nooit op! : een gouden voorleesboek over drie doorzetters Geef nooit op! : een gouden voorleesboek over drie doorzetters

Geef nooit op! : een gouden voorleesboek over drie doorzetters

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van drie prentenboeken over kinderen met hun eigen uitdagingen en een groot doorzettingsvermogen. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Sempeta wil maar één ding / tekst Mark Haayema ; illustraties Emanuel Wiemans
Aisha geeft nooit op / tekst Vivian den Hollander ; illustraties Emanuel Wiemans
Ethny praat met haar handen / tekst Annemarie Haverkamp ; illustraties Emanuel Wiemans
Titel
Geef nooit op! : een gouden voorleesboek over drie doorzetters
Auteur
Mark Haayema Vivian Den Hollander Annemarie Haverkamp
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2022
83 p. : ill.
ISBN
9789047629931 (hardback)

Besprekingen

Een bundeling van drie prentenboeken over dromen, doorzettingsvermogen en lichamelijke handicaps. In ‘Geef nooit op!’ staan drie verhalen over kinderen met een groot doorzettingsvermogen. Ondanks hun lichamelijke beperkingen zijn ze tot bijna alles in staat. Sempeta uit Kenia wil dokter worden. Aisha uit de Filippijnen oefent om moeilijke woorden uit te spreken. En Ethny uit Guatemala is vastberaden haar moeder te verstaan en met haar te praten zonder haar oren of haar mond. In zachtaardige stijl geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties. Mark Haayema (1985) is een Nederlandse auteur. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Gouden Boekjes'. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Mark Haayema

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sander Mulkens

Mark Haayema (Hardenberg, 3 april 1985) is een Nederlands acteur, poppenspeler en kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Haayema speelde in onder meer de series Sesamstraat, Woezel en Pip en Alfred Jodocus Kwak, Het Klokhuis en Ja zuster, nee zuster. Zijn eerste prentenboek bracht hij uit in 2011. Als liedjesschrijver schreef hij onder meer nummers voor Max Velthuijs, Herman van Veen en Kinderen voor Kinderen. Daarnaast schrijft hij kinderboeken, scenario's, theaterscripts en speelt hij in theatershows. In 2019 won hij de literatuurprijs Vlag en Wimpel. In 2020 schreef hij tijdens zijn behandeling voor lymfeklierkanker het gedichtenbundeltje Word maar beter met illustraties van Fiep Westendorp. In 2021 schreef hij het titellied van de Kinderboekenweek Worden wat je wil voor Kinderen voor Kinderen.

In het jeugdtheater is actief als schrijver, regisseur en acteur. Bij onder andere TG Winterberg, Residentie Orke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties