Boek
Nederlands

Dromer

Mark Janssen (auteur)
+1
Dromer
×
Dromer Dromer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aron piekert. In de klas hebben ze gepraat over wat iedereen worden wil. Maar Aron weet het nog helemaal niet! Volgens papa zijn er Denkers en Doeners. Maar Aron kijkt het liefst naar de takken en de wolken en luistert naar de geluiden. Wat ben je dan? Prentenboek met intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Beroepen, Fantaseren
Titel
Dromer / tekst en illustraties Mark Janssen
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713722 (hardback)

Besprekingen

Prentenboekgeschenk bij de Kinderboekenweek 2021. Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld. En dan heb je de Dromers. Mark Janssen maakte sinds zijn afstuderen als illustrator illustraties voor maar liefst vijfhonderd publicaties voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Sinds een aantal jaar maakt hij zijn eigen prentenboeken met groot succes en eervolle bekroningen; ze werden vertaald in bijna twintig talen. Prentenboek dat aansluit bij het motto van de Kinderboekenweek 2021: Beroepen. Worden wat je wil. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia