Boek
Nederlands

Zie me, hoor me

Martine Glaser (auteur)
+1
Zie me, hoor me
×
Zie me, hoor me Zie me, hoor me

Zie me, hoor me

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De laatste tijd heeft Audrey (17) vreemde, verontrustende dromen. Als haar vader haar wil laten opnemen in een psychiatrische kliniek, vlucht ze naar haar grootouders in Spanje. Maar daar worden haar dromen nog erger. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Zie me, hoor me
Auteur
Martine Glaser
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
304 p.
ISBN
9789044823967 (hardback)

Besprekingen

De 17-jarige Audrey leidt een luxe-leventje, met een inloopkast en een eigen badkamer. Bovendien is haar vriendje de populairste jongen van school. Haar vader en stiefmoeder geven haar veel vrijheid, maar aan de andere kant moet ze wel aan hun eisen voldoen. Dat wringt. Daar komt nog bij, dat ze de laatste tijd vreemde dromen heeft, die telkens weer terugkeren en haar hevig verontrusten. Daarom moet ze naar psychotherapeut Ward, die op zijn beurt de hulp inroept van een hypnotherapeute. En vanaf dat moment raakt Audrey's leven in een stroomversnelling. Voordat haar vader haar wil laten opnemen in een psychiatrische kliniek, vlucht ze – zonder geld – naar haar Spaanse grootouders in Baskenland. Daar herbeleeft zij haar geschiedenis. Met vaart geschreven verhaal. In het begin is Audrey een verwend en arrogant nest, aan het eind is ze heel wat wijzer en menselijker. Het boek leunt zowel op fantasy als op historie en de schrijfster weet die genres moeiteloos te mixen. Vanaf ca. 15 jaar.

Zie me, hoor me

Audrey is een pubermeisje dat door haar vader verplicht wordt in therapie te gaan. Aanleiding hiervoor is haar bizarre gedrag. Ze heeft in het bijzijn van haar vader een paar paniekaanvallen gehad in de kerk en ze gedraagt zich prikkelbaar, weerbarstig en puberaal. Haar vader is ervan overtuigd dat ze met drugs in aanraking is gekomen en dat dit haar gedrag verklaart. Haar sterk gelovige stiefmoeder gelooft dat ze bezeten is door de duivel.

Drugs zijn niet de oorzaak van haar gedrag. Wel haar rare visioenen en nachtmerries. Audrey kan deze geen plaats geven. Ze probeert halsstarrig ‘gewoon’ over te komen, want haar nieuwe vriend wil alleen maar een perfecte vriendin. De visioenen en dromen gaan steeds over een meisje Maite, die tijdens de Spaanse inquisitie vervolgd werd voor ketterij. Door meer open te staan voor de suggesties van haar therapeut begint voor Audrey een zoektocht naar haar echte gevoelens en gedachten. Heeft Maite echt bestaan en wat heeft Audrey met haar…Lees verder