Boek
Nederlands

Bang in het donker?

Martine Letterie (auteur), Marieke van Ditshuizen (illustrator)
+1
Bang in het donker?
×
Bang in het donker? Bang in het donker?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Marte is met haar broer en vader op vakantie in het bos. Als er iets met papa gebeurt, moet Marte hulp halen. Durft ze in haar eentje door het donker? Met gekleurde illustraties. AVI E4. Vanaf 7 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Bang in het donker?
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Marieke van Ditshuizen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
34 p. : ill.
ISBN
9789048744992 (hardback)

Besprekingen

Een leren lezen-verhaal over dapper zijn. Marte en haar tweelingbroer Hidde zijn op vakantie met hun vader in een huisje in het bos. Als er iets met haar vader gebeurt, is Marte de enige die hulp kan halen. Dat betekent wel dat ze in haar eentje door het donker moet… Zal ze durven? Martine Letterie (Amsterdam, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Het boek maakt deel uit van de serie: 'ik lees AVI'. In spannende stijl geschreven op AVI E4 niveau. Met gekleurde illustraties. Vanaf 7 jaar.

Over Martine Letterie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Joke Schut

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties