Een jonge vrouwelijke aanklager dreigt zelf slachtoffer te worden als ze een moordzaak behandelt waarin de dader heeft bekend.
Titel
Neem mijn hart
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Janine van der Kooij
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just take my heart
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2010
438 p.
ISBN
9789046306369 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De bekende Broadway-actrice Natalie Raines ziet na een voorstelling tot haar grote schrik de moordenaar van haar jaren geleden vermoorde vriendin tussen haar bewonderaars. Een paar dagen later wordt ze zelf vermoord. Een beroepscrimineel bekent dat hij was ingehuurd door Natalie’s ex-echtgenoot Gregg Aldrich, een succesvolle theateragent, om diens vrouw te vermoorden. Die wordt gearresteerd. De rechtszaak krijgt veel media-aandacht, die zich uitstrekt naar aanklager Emily Wallace die net een harttransplantatie heeft ondergaan. Aanvankelijk gelooft Emily rotsvast in Aldridge’s schuld, maar steeds meer wordt ze geplaagd door vreemde gevoelens en weet ze dingen die ze eigenlijk niet kan weten. Stukje bij beetje brokkelt haar zekerheid af en ondertussen wordt ze ook nog gestalkt door haar vriendelijke buurman, van wie de lezer al meteen weet dat er iets niet deugt aan hem. Vlot en routineus geschreven, spannend, maar wel wat onwaarschijnlijk verhaal van deze zeer populaire misdaadauteur. …Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties