Boek
Nederlands

Boooring! : 101 supersaaie weetjes

Mathilda Masters (auteur), Madeleine van der Raad (illustrator)
+1
Boooring! : 101 supersaaie weetjes
×
Boooring! : 101 supersaaie weetjes Boooring! : 101 supersaaie weetjes
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat doen astronauten om zich niet te vervelen? Is het zinvol om huiswerk te maken? Wat zijn saaie beroepen? 101 supersaaie weetjes met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Titel
Boooring! : 101 supersaaie weetjes
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Madeleine van der Raad
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
229 p. : ill.
ISBN
9789401457910 (paperback)

Besprekingen

Na ‘Jakkes! : 101 walgelijke weetjes’* (2018) volgen '101 supersaaie weetjes' in een klein formaat vierkant boekje. De weetjes zijn onderverdeeld in tien hoofdstukken met titels als: Slaapverwekkend saai, Moet ik echt naar school?, Help! Er is hier geen wifi en Zit netjes rechtop en andere (saaie) regels. Het idee achter de saaie weetjes is dat ze op het eerste gezicht misschien wel 'boring...' lijken maar toch interessant of grappig blijken. De lezer leert onder meer over: slapen, rare musea, saaie beroepen, regels op school, een film die dertig dagen duurt of het langste gedicht ooit. Ieder weetje past op een spread en wordt aangevuld met een toepasselijke en grappige zwart-witte pentekening. De weetjes lezen makkelijk weg. De lezer wordt meteen aangesproken op een luchtige en grappige toon. Lekker boek voor kinderen om achter elkaar uit te lezen of om er af en toe in de te bladeren en stukjes te lezen. Auteur schreef ook de populaire serie leesboeken over ‘De keukenprins van Mocano…Lees verder

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels . Voor 123 Superslimme Ding…Lees verder op Wikipedia

Suggesties