Boek
Nederlands

Het complete Ketnet bakboek : van koekje tot quiche

Mathilda Masters (auteur), Katinka VanderSande (illustrator)
+1
Het complete Ketnet bakboek : van koekje tot quiche
×
Het complete Ketnet bakboek : van koekje tot quiche Het complete Ketnet bakboek : van koekje tot quiche

Het complete Ketnet bakboek : van koekje tot quiche

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Heb je zin om donuts, bananenbrood, groentetaart of chiakoekjes te maken? Uitleg, stap voor stap, van 100 recepten voor o.a. het ontbijt, de lunch, als tussendoortje en voor het avondeten. Met veel kleurrijke illustraties en -foto's van de baksels en gerechten. Vanaf ca.. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Kinderbakboeken, Gebak
Titel
Het complete Ketnet bakboek : van koekje tot quiche
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Katinka VanderSande
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
191 p.
ISBN
9789401469227 (hardback)

Besprekingen

Ben jij gek op koekjes, taart en pizza? En zou je graag leren hoe je deze zelf kunt bakken? Dan is dit kleurrijke basiskookboek met ruim honderd recepten echt iets voor jou! Het boek bevat vrolijke illustraties, mooie kleurenfoto’s van de eindresultaten en is strak vormgegeven. Voorin staan een aantal instructies over baktechnieken en tips en tricks. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën ontbijt, lunch, tussendoortjes, koekjes, chocola, fruit, taart en avondeten. Het aanbod van recepten is divers, er staan gerechten in uit verschillende landen. Tussendoor zijn regelmatig weetjes en tips opgenomen. De recepten worden stap-voor-stap uitgelegd en er staat duidelijk bij wat je nodig hebt. Ook erbij vermeld is de moeilijkheidsgraad in aantal sterren (van 1 t/m 4). Op de getekende kleurenillustraties zijn kinderen uit allerlei culturen, die aan het bakken zijn, afgebeeld. Uitgebreide inhoudsopgave, geen register. In 2018 verscheen 'Het complete Ketnet kookboek : van hapje tot dessert…Lees verder

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels . Voor 123 Superslimme Ding…Lees verder op Wikipedia

Suggesties