Boek
Nederlands

Waanzinnige uitvindingen die om licht draaien : van lens tot laser

Matt Turner (auteur), Sarah Connor (illustrator), Paul Van den Belt (vertaler)
+1
Waanzinnige uitvindingen die om licht draaien : van lens tot laser
×
Waanzinnige uitvindingen die om licht draaien : van lens tot laser Waanzinnige uitvindingen die om licht draaien : van lens tot laser

Waanzinnige uitvindingen die om licht draaien : van lens tot laser

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De ontdekking van het vuur als licht- en warmtebron was heel belangrijk. Lees welke uitvindingen er zijn gedaan die om licht draaien, zoals lenzen, fototoestel, radar en mri-scanners. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Licht, Uitvindingen
Titel
Waanzinnige uitvindingen die om licht draaien : van lens tot laser
Auteur
Matt Turner
Illustrator
Sarah Connor
Vertaler
Paul Van den Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All about light : from lenses to lasers
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463412339 (hardback)

Besprekingen

Vroeger werd vuur gebruikt als licht- en warmtebron. De ontdekking van het vuur heeft de ontwikkeling van de mensheid versneld. In deze uitgave wordt ingezoomd op een aantal uitvindingen die om licht draaien. De lezer maakt een tijdreis van de tijd dat mensen het eerste vuur maakten tot aan de moderne tijd van lasers, satellietfotografie en micro- en telescopen. Het boek (ongeveer A4-formaat) is bijvoorbeeld bruikbaar in de techniekles op school. Het bevat een aantal lastige - maar goed uitgelegde - begrippen. Op elke dubbele pagina begint een nieuw hoofdstuk, dat start met een korte inleiding. Vervolgens vinden we veel interessante informatie - overzichtelijk geordend in teksblokken met duidelijke titelkopjes. De tekst wordt ondersteund door kleine getekende kleurenillustraties met stripachtige figuren. De uitgave bevat een inhoudsopgave en een register. Andere boeken uit de vierdelige serie zijn o.a. ‘Van ploeg tot printer’, ‘Van rad tot ruimteschip’ en ‘ Van rooksignaal tot selfie’…Lees verder

Over Matt Turner

Matthew L. 'Matt' Turner (1966) is een Amerikaanse jazzpianist en -cellist.

Biografie

Matt Turner studeerde eerst aan de Lawrence University en behaalde daarna een Master of Music in third stream aan het New England Conservatory of Music, waar hij studeerde bij onder andere Dave Holland, Geri Allen en Joe Maneri en een Distinction in Performance Award ontving. Sindsdien werkt hij samen met muzikanten als Marilyn Crispell, Joseph Jarman, Larry Ochs, Scott Fields, Ken Schaphorst en Jeff Song. Hij is docent aan het Conservatorium van de Lawrence Universiteit.

Discografie

  • 1992: Love & Fear (O.O.) met Jeff Song
  • 1993: In Vivo (Asian Improv), met Jeff Song
  • 1997: The Mouse that Roared (Meniscus)
  • 1999: Shards of Wiggett piano solo
  • 2001: Outside In met John Harmon
  • 2002: Patina – Cello Improvisations s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties