De angstaanjager

Michael Grant (auteur), Erica van Rijsewijk (vertaler)
+1
De angstaanjager
×
De angstaanjager De angstaanjager
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Mara ontwaakt in een heuse nachtmerrie. Ze ontmoet de Angstaanjager, een jongeman die mensen voor een bloedstollende keuze stelt. Hij dwingt Mara om de meest angstaanjagende taferelen bij te wonen. Maar waarom? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De angstaanjager
Auteur
Michael Grant 1954-
Vertaler
Erica van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Messenger of fear
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2015
254 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Spel van angst
ISBN
9789402705300 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het eerste wat Mara ziet wanneer ze ontwaakt, is een griezelige mist. De mist leidt haar naar een kerk, waar ze een jongeman ontmoet: de Angstaanjager. Mara ondervindt al snel dat de normale natuurwetten voor hem niet gelden. De Angstaanjager toont Mara het verdrietige lot van Samantha Early. Ze zien passages uit Samantha’s leven en luisteren naar haar herinneringen. Tegelijkertijd leert Angstaanjager Mara meer over zijn eigen afschuwelijke straf: hij moet mensen opsporen die bewust een grove fout hebben gemaakt. Hij stelt hen dan voor een bloedstollende keuze. Gaandeweg beseft Mara waarom ze deze lugubere taferelen moet aanschouwen. De auteur is vooral bekend van de Gone-reeks. Met dit boek is alvast een begin gemaakt voor weer een spannende serie. Doordat Mara zich niets herinnert, blijft het verhaal intrigerend. De plot is een beetje voorspelbaar, maar het verhaal is goed opgebouwd. Geschreven in een vlot leesbare stijl. Vanaf ca. 15 jaar.

De Angstaanjager

De vijftienjarige Mara ontwaakt in een zee van mist. Ze herinnert zich niets. Wie is ze, wat doet ze daar? Het enige wat ze ziet en voelt is mist. De mist bekruipt haar, geeft haar een onbehagelijk gevoel. Is ze dood? Liggend in het natte gras, omringd door die gruwelijke mist die haar bepotelt, probeert het meisje te ontdekken wie ze is, waar ze is en waarom. Dan doemt er plots uit de mist een knappe man op. Hij noemt zichzelf de Angstaanjager. Hij confronteert mensen met hun diepste angsten. 'Evenwicht is alles', zei hij bijna fluisterend ... Het evenwicht tussen goed en kwaad, tussen waar en onwaar, tussen pijn en plezier, tussen liefde en verlies, haat en onverschilligheid. Hoe je ze ook maar wilt noemen, die vormen van evenwicht zijn het enige wat de wereld draaiende houdt. Hij neemt Mara mee op sleeptouw. Noemt haar haar zijn leerling! In welke huiveringwekkende wereld is ze terecht gekomen? En waarom?

Als je bereid bent om vooroordelen opzij te zetten, het verhaal…Lees verder

Over Michael Grant

Michael Grant (Los Angeles, 26 juli 1954) is een Amerikaans schrijver. Hij is medebedenker en coauteur van de boekenreeksen Animorphs en Everworld, maar in Nederland en België is hij bekend door zijn serie Gone.

Michael Grant groeide op in een militair gezin en bezocht 10 scholen in 5 staten, alsmede 3 scholen in Frankrijk. Als volwassene werd hij schrijver, voor een deel omdat "het een van de weinige banen was die hem niet zou binden aan een specifieke locatie". De achterflap van een van zijn boeken vermeldt: "Hij woont in Californië met zijn vrouw, Katherine Applegate, en hun twee kinderen, en veel te veel huisdieren." Begin 2009 verscheen het vervolg op Gone, getiteld Honger. In 2010 kwam het derde deel in de serie uit onder de titel Leugens. Ook het vierde boek, Plaag, is al verschenen. Het vijfde deel in de reeks, Angst, verscheen in België en Nederland in september 2012. Het zesde boek, Licht, versch…Lees verder op Wikipedia