Boek
Nederlands
Een jong meisje roept de hulp in van de beruchte rovers Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater. Om de onsterfelijke draak te doden die haar dorp bedreigt, dient het tweetal eerst een bijzonder zwaard te bemachtigen. Vanaf ca. 17 jaar.
Titel
De elfentoren
Auteur
Michael J. Sullivan
Vertaler
Jet Matla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Avempartha
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
367 p. : ill.
ISBN
9789024553839 (paperback)

Besprekingen

De elfentoren is het tweede boek in de reeks ‘De openbaringen van Riyria’. Bijzonder aan deze reeks is dat de auteur alle boeken volledig uitschreef alvorens het eerste boek te publiceren. Op deze manier verwerkt hij in de eerste delen al elementen die pas volledig tot uiting zullen komen in het laatste boek. Sullivan is van mening dat hij één ontzettend dik boek schreef, dat hij gewoon onderverdeelt in zes gigantische hoofdstukken.
De elfentoren draait ook deze keer weer volledig rond de twee vrienden Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater. Zij nemen zo ongeveer iedere klus aan, zolang het maar genoeg geld oplevert. Voor Trees, een boerenmeisje dat hun hulp inroept om een monster te verjagen, maken ze een uitzondering. Voor het luttele bedrag van tien zilverstukken volgen ze haar naar het dorp. De twee hebben namelijk meteen door dat het Esrahadon is, de magiër die ze in Het koningscomplot hielpen ontsnappen, die Trees eropuit stuurde.
Al snel blijkt he…Lees verder
Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater zijn twee superrovers met een goed hart, die voor genoeg geld elke klus aannemen. In het eerste deel van deze serie* redden ze de jonge prins Alric van een complot en bevrijdden ze de oeroude en levensgevaarlijke magiër Esrahaddon. In dit vervolg worden ze benaderd door een jong meisje dat hun smeekt haar te helpen om haar dorp te beschermen. Dat blijk nog niet zo gemakkelijk. Ze moeten een zwaard uit een oude elfentoren (zonder ingang) halen om daarmee een onsterfelijke draak (een Gilarabriwin) te doden. Toevallig heeft ook de Kerk van Nyphron een prijsvraag uitgeschreven om de draak te doden. De winnaar zou 'De Erfgenaam' zijn en keizer worden. In dit deel wordt de wereld van Riyira van meer achtergrond voorzien, door de vele verhalen over de strijd met de elfen die Esrahaddon met de lezer deelt. Daardoor wordt het allemaal wat minder eendimensionaal dan in het eerste deel. Ook is de toon wat minder opgewekt, waardoor de intrige serieuzer wordt…Lees verder

Suggesties