Boek
Nederlands

Snel en bekwaam tekenen

Michael Sanders (auteur)

Snel en bekwaam tekenen

Onderwerp
Tekenen
Titel
Snel en bekwaam tekenen
Auteur
Michael Sanders
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Quick & clever drawing
Editie
1
Uitgever
Lisse: Rebo, 2010
121 p. : ill.
ISBN
9789036627573 (hardback)

Besprekingen

Iedereen kan leren tekenen, zo luidt de visie van kunstenaar Michael Sanders. Aan de hand van zes grote projecten leert hij je in Snel en bekwaam tekenen verschillende materialen en technieken kennen. Sanders richt zich tot de beginnende tekenaar met weinig of geen tekenervaring. In tegenstelling tot andere tekenboeken, toont dit boek niet hoe je rechte lijnen, kubussen, schaduwvlakken en cilinders tekent. De invalshoek is immers anders: Sanders wil benadrukken dat schetsen leuk is, dat iedereen kan tekenen en dat je niet veel nodig hebt om een mooi werk te maken.
Vooraleer je effectief aan de slag gaat met potlood, pen en papier, gaat de auteur uitgebreid in op de verschillende materialen en technieken en de kleurenleer. In deze delen kom je alles te weten over potloden, pastels, houtskool, pennen, aquarelverf, penselen… en hoe je die gebruikt: arceren, uitvegen, mengen, gummen, bedekken, indeuken, textuur aanbrengen... De uitleg is eenvoudig en wordt verduidelijkt door g…Lees verder
Dit boek laat zien hoe je met simpele trucjes al snel hele leuke tekeningen kunt maken. Er wordt veel gebruik gemaakt van kiekjes en kaartjes, vooral vakantiekiekjes. Het boek beslaat zes projecten/hoofdstukken: Land en zee, Gemakkelijk gebouwen tekenen, Bomen in het landschap, Venetië, Het Spaanse landschap en Portret. Aan deze projecten gaan inleidende hoofdstukken vooraf over materialen, technieken en het werken met kleuren. Elk hoofdstuk begint met een techniekoefening en gaat verder met een stap-voor-staptekening. Bij het tekenen gebruikt de auteur ook technieken als werken met sjablonen en overtrekken, waarbij hij tot verrassende effecten komt. Aldus is het boek ook zeer geschikt voor beginners, die weinig tekenervaring hebben, maar wel de wil om iets tot stand te brengen. Met duidelijke tekeningen in kleur. Van dezelfde auteur verscheen ook 'Acrylverf'*. Met index. Kleine druk.