Boek
Nederlands

Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

Mieke Dobbels (auteur), Julie Van Hove (illustrator)
+1
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD
×
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het vogeltje Piep probeert de oude grijze poes Oma Paula, die zich niet zo lekker voelt, op te vrolijken. Hij heeft zoveel ideeën dat oma er gek van wordt. Langwerpig prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties om over ADHD te praten. Vanaf ca.5 t/m 8 jaar.
Onderwerp
ADHD
Titel
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD
Auteur
Mieke Dobbels
Illustrator
Julie Van Hove
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Hieper de piep!
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789401469265 (hardback)

Besprekingen

Oma Paula is dol op kleinzoon Piep. Oma is een oude, grijze, langewolharige poes en Piep is een klein, slim, energiek vogeltje. Oma voelt zich niet lekker en Piep heeft talloze ideeën om voor zijn oma te zorgen en haar op te fleuren. Hij heeft een bolderkar vol materialen meegebracht bij zijn bezoek en hij praat met haar, vertelt moppen, probeert oma te verleiden tot een spelletje, draagt een gedicht voor, zorgt voor frisse lucht en zingt met andere vogels een vrolijk lied. Piep wil knutselen met oma, een taart bakken, een kamp bouwen in het grote bed... tot oma van ellende uitroept: STOP! Piep, je gedrag is luid, heftig, druk, duikelend, springerig, buitelend en kwetterend, maar ik wil stilte, zachtheid, rust! In dit heerlijke, speels vertelde verhaal met paginagrote levendige kleurenillustraties in een gemengde techniek ontmoet de vertraging van oma Paula de drukte van Piep en zijn elkaar liefdevol tot troost. Los van het thema ADHD kan het verhaal goed op eigen benen staan. Uitgave…Lees verder

Hieperdepiep!

Oma Paula voelt zich niet zo goed. Haar kleinzoon Piep komt op bezoek. Hij heeft een bolderkar vol lekkers meegebracht. Piep probeert oma Paula op te vrolijken. Hij brengt haar aan het lachten met een mop, draagt een gedicht voor, fluit een deuntje ... Maar naarmate de ideeën opgebruikt zijn, vertelt oma dat ze niet echt ziek is. Ze is triestig. Ze doet alles tegelijk en door elkaar. Vroeger was oma zoals Piep. Misschien kunnen ze elkaar helpen. Oma moet versnellen en Piep vertragen. Piep heeft een beter idee: ze kunnen knutselen, of samen een taart bakken, of een kamp bouwen. Maar door al deze activiteiten is het huis van oma een echt slagveld geworden! Piep beseft dat het allemaal zijn schuld is. Hij is weer veel te druk geweest. Nu huilt hij ook. Ze besluiten om een lange wandeling te maken. Piep wordt rustig. Maar dit duurt niet lang. Hij voelt iets opborrelen. Het voelt als een vulkaan die op ontploffen staat. En Piep, die laat het komen ... Hij mag zijn wie hij is!


<…Lees verder

Over Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (Nieuwpoort, 22 februari 1978) is een Belgisch actrice. Ze is vooral actief in het theater en speelt af en toe een gastrol in een televisieserie.

Biografie

Dobbels studeerde in 2001 af aan het Conservatorium van Gent. Daarna speelde speelde ze onder meer bij Theater Malpertuis, het Publiekstheater en Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmografie

Televisie

 • Spoed – Leen Goris (2002)
 • F.C. De Kampioenen – Verpleegster (2002)
 • De kotmadam – Saskia Moerman (2004–2009)
 • En daarmee basta! – Jits (2006)
 • Aspe – Veerle Debacker (2009)
 • Witse – Wivina Cuppers (2010)
 • Eigen kweek – Katrien (2013)
 • Aspe – Anita (2014)
 • Vermist V – Bankmedewerkster Yolanda (2014)
 • Voor wat hoort wat - Sylvia (2015)
 • Amigo'…Lees verder op Wikipedia