Boek
Nederlands

Ik kleur van jou

Milja Praagman (auteur)
+1
Ik kleur van jou
×
Ik kleur van jou Ik kleur van jou

Ik kleur van jou

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Kinderpoëzie vol verwondering over grote én alledaagse gebeurtenissen en emoties. Prentenboek met sfeervolle gekleurde dierenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Ik kleur van jou / [tekst en illustraties] Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
[42] p. : ill.
ISBN
9789025885076 (hardback)

Besprekingen

Een kleurrijk prentenboek met poëzie vol verwondering voor jong en oud. Milja Praagman schrijft over drijven met je oren onder water, over een boot op weg naar later, over verliefd worden, over een dag vol geluk en nog veel meer grote én alledaagse gebeurtenissen en gevoelens. De gedichten zijn in zachtaardige, herkenbare stijl geschreven, deels op rijm, met een filosofische inslag. Met paginagrote tedere en grappige illustraties van allerlei soorten dieren in sfeervolle kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.Milja Praagman (Amsterdam, 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek 'Omdat ik je zo graag zie'*.

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia