Boek
Nederlands

Een spook(t)huis voor Fiene

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Een spook(t)huis voor Fiene
×
Een spook(t)huis voor Fiene Een spook(t)huis voor Fiene
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fiene is een wees. Ze droomt van een liefdevol huis, maar als ze bij Theodoor en Gursula mag wonen, valt dat erg tegen. Fiene loopt weg en komt tussen griezels terecht. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Een spook(t)huis voor Fiene
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2017
80 p. : ill.
ISBN
9789000356324 (hardback)

Besprekingen

Vier keer per jaar is er een open dag in het ‘weeshuis der verloren kinderen’, waarbij een echtpaar een kind kan ‘uitzoeken’. Voor Fiene had niemand interesse, totdat Theodoor Haast en zijn vrouw Gursula Liefje haar uitkiezen. Al snel blijkt dat Fiene eigenlijk gewoon als huishoudelijke hulp wordt ingeschakeld, want de zo lief lijkende Gursula is een verwend nest dat zelf niets wil uitvoeren. Fiene loopt weg en komt terecht in Villa Verda, waar allerlei griezels wonen. Zij wordt in de gemeenschap opgenomen, maar de villa staat op instorten en er moet naar een oplossing gezocht worden. Vlot leesbaar, goed gestructureerd verhaal waarbij de twee verhaallijnen, die van Fiene en die van Theodoor, mooi in elkaar grijpen. Er is veel humor op de juiste momenten in het verhaal verwerkt, vooral bij de beschrijving van de griezels die veel menselijke eigenschappen vertonen. De houding van Theodoor ten opzichte van zijn vrouw wordt mooi uitgewerkt, uitmondend in een redelijk verrassend slot van h…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia