Boek
Nederlands

Wat een snertweer!

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Wat een snertweer!
×
Wat een snertweer! Wat een snertweer!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Wat een snertweer!
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
42 p. : ill.
ISBN
9789048713516 (hardback)

Besprekingen

Ietje gaat met haar ouders een dagje uit. Ze hebben een motorbootje gehuurd, de 'Dolfijn'. Ze hebben veel bagage. Als ze een tijdje hebben gevaren, gaan ze op een eilandje picknicken. Het weer wordt allengs slechter met windstoten, stortregen en woelige baren. Om haar ouders te amuseren en de moed erin te houden, vertelt Ietje melige moppen en geeft raadsels op. Ze besluiten toch maar weer naar huis te gaan. Gelukkig zijn ze, dank zij het schuilen onder een boom en met hulp van een parasol, kleed en handdoek relatief droog gebleven. Maar of dat in de haven aangekomen voor iedereen zo blijft… De tekst van dit boekje uit de serie ‘Samenlezers’* wordt in duo aan elkaar voorgelezen. Het kind dat iets gevorderd is met lezen leest de moeilijkere tekst (AVI-E5) in een standaardletter en de beginnende lezer leest het vetgedrukte deel voor (AVI-E4). Aan het einde staan een drietal vragen ter verwerking en begrip van het verhaal. De illustraties, vaak met een gekleurde achtergrond waarin ook d…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia

Suggesties