Boek
Nederlands

Belly B

Mirjam Oldenhave (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als Demi op straat wordt aangesproken door iemand van een castingbureau met de vraag of ze auditie wil doen voor een nieuwe meidengroep, denkt ze dat ze daar veel te verlegen voor is. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
CHI, verhalen
Leesniveau
AVI 8
Titel
Belly B
Auteur
Mirjam Oldenhave
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2004
123 p.
ISBN
90-216-1877-X

Besprekingen

Demi wordt op straat aangesproken door iemand van een castingbureau. Of ze auditie wil doen voor een nieuwe meidengroep, die moet bestaan uit vier verschillende types om als achtergrond te dienen voor een nieuwe zanger. Demi aarzelt, ze is immers veel te verlegen. Denkt ze. Toch wordt ze lid van de groep en als de spanning de zanger te veel wordt, blijkt Demi ook nog te kunnen zingen! Van verlegen meisje wordt ze een redelijk zelfverzekerde tiener en dat is nu juist niet de bedoeling van de manager! Vlot geschreven wensvervullend verhaal waarin op een originele manier met veel humor de perikelen van vier heel verschillende meiden, hun vriendschap en verliefdheid op dezelfde jongen worden beschreven, in een eigentijdse vlotte stijl. De hoofdpersonen groeien uit van kinderen die om een bepaalde eigenschap zijn uitgezocht tot zelfverzekerde persoonlijkheden met veel relativeringsvermogen. Zowel de positieve als de negatieve elementen van het in de schijnwerpers staan worden belicht. Van…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties