Boek
Nederlands

De husselrace

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
De husselrace
×
De husselrace De husselrace
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De voorleeswedstrijd is enkel voor groep 7 en 8. Dus mag Sammy uit groep 6B jammer genoeg niet meedoen. Maar dan hebben ze op de dag van de finale Sammy toch ineens nodig, hoe zit dat? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7, AVI 8
Titel
De husselrace
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020
120 p. : ill.
ISBN
9789021681016 (hardback)

Besprekingen

Mees Kees en zijn drukke klas 6b zijn weer terug! Zoals altijd maken ze weer allemaal bijzondere én herkenbare dingen mee, zo redt Tobias de hond van mees Kees’ moeder en nodigt Koen iedereen uit voor zijn feestje behalve Jackie. Ook wordt er een voorleeswedstrijd georganiseerd waar Sammy de Husselaar heel graag aan mee wil doen. Helaas blijkt het alleen voor groep 7 en 8 te zijn en mag groep 6 alleen komen luisteren. Maar op de dag van de finale blijken ze Sammy toch hard nodig te hebben! Nieuw deel in de populaire kinderboekenserie over de mees Kees en zijn groep met drukke kinderen. Inmiddels zijn er al elf andere boeken over mees Kees verschenen, waarvan er meerdere succesvol zijn verfilmd. Mirjam Oldenhave heeft opnieuw een vrolijk boek geschreven. Het is weer een chaotisch, maar daardoor juist erg grappig verhaal, precies zoals we dat van de eerdere mees Kees-boeken gewend zijn. De vrolijke kleurentekeningen maken het lezen extra plezierig. Het is verdeeld in korte overzichtelij…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties