Als drie dochters ontdekken dat hun beroemde filmstermoeder niet hun biologische moeder was, gaat de middelste dochter op zoek naar de waarheid.
Titel
Rosalinds leugen
Auteur
Muna Shehadi
Vertaler
Henske Marsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Private lies
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2019
382 p.
ISBN
9789402703375 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bij het opruimen van het ouderlijk huis komen de drie volwassen dochters uit het gezin Baddock (Olivia, Rosalind en Eve) een medisch document tegen. Tot hun verbijstering lezen ze dat hun beroemde filmstermoeder Jillian Croft geen kinderen kon krijgen. Alleen middelste dochter Rosalind wil op onderzoek uit, haar zussen denken aan een administratieve fout. Aan de hand van vreemde bedragen in oude kasboeken en door een afgedwongen hint van haar stiefmoeder ontdekt Rosalind dat Leila Allerton, de bekende operazangeres uit New Jersey, haar biologische moeder is. Ze weet onder valse voorwendselen met Leila en haar familie in contact te komen. Dat is het begin van een situatie die meer vragen dan antwoorden lijkt op te roepen. Een goed geschreven en makkelijk leesbaar familieverhaal waarin elk hoofdstuk begint met een korte episode (1967/1968, schuin gedrukt) uit het leven van Jillian Croft, waardoor de familiepuzzel langzamerhand compleet wordt. Deze debuutroman is het eerste deel uit de s…Lees verder

Over Muna Shehadi

Muna Shehadi (Princeton (New Jersey), 1961) is een Amerikaans sopraan en schrijfster van romans. Zij woont in Milwaukee (Wisconsin).

Leven en werk

Haar vader Fadlou Shehadi (1926-2012) was professor in filosofie bij de Rutgers-universiteit en haar moeder Alison Shehadi (overleden 2016) gaf wiskundeles op de Princeton Day school. Van vaderszijde heeft zij Libanese roots. Haar moeder is Amerikaanse met een Schots-Canadese achtergrond. Shehadi slaagde cum laude aan de Yale-universiteit en verhuisde naar Boston en volgde de opleiding tot klassiek sopraan aan de Universiteit van Boston. Het leven op de bühne als zangeres beviel haar echter niet. Later pakte zij het schrijven op.

De boeken uit Drie dochters Trilogie zijn afzonderlijk tevens als e-boek verschenen.

Onder haar pseudoniem Isabel Sharpe heeft zij meestal erotische boeken geschreven, deze zijn onder meer ook in het Duits, Frans, Nederlands en Spaan…Lees verder op Wikipedia