Boek
Nederlands

Vogelmeisje : een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst

Mya-Rose Craig (auteur)
+1
Vogelmeisje : een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst
×
Vogelmeisje : een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst Vogelmeisje : een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst

Vogelmeisje : een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst

Persoonlijk verslag van een Brits-Bengalese ornitholoog en milieuactivist over haar liefde voor vogels en de steun en inzichten die het vogelen haar heeft gebracht.
Extra onderwerp
Craig, Mya-Rose ; 2002-
Titel
Vogelmeisje : een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst
Auteur
Mya-Rose Craig 2002-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Birdgirl
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
314 p.
ISBN
9789044647471 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijk verhaal van Mya-Rose Craig, beter bekend als het vogelmeisje. Ze heeft in haar leven meer dan vijfduizend verschillende vogelsoorten gezien, de helft van alle soorten wereldwijd. Het vinden van nieuwe vogels hielp haar door een periode van geestelijke problemen van haar moeder en maakte haar bewust van de ongelijkheid en de roekeloze vernietiging die we op onze kwetsbare planeet aanrichten. In prettige, persoonlijke stijl geschreven. Mya-Rose Craig (2002) is een Brits-Bengalese ornitholoog en milieuactivist. Als jongste Britse ooit ontving ze een eredoctoraat van de universiteit van Bristol. Als schrijver en spreker laat ze haar uitgesproken stem horen in diversiteits- en klimaatdebatten.

Over Mya-Rose Craig

CC BY 4.0 - Foto van/door LondonAssembly

Dr Mya-Rose Craig (Somerset, 7 mei 2002), ook bekend als Birdgirl (Nederlands: Vogelmeisje) is een Brits-Bengaals ornitholoog en activist.

Biografie

Eerste stappen in de ornithologie

In 2002 werd Craig geboren als dochter van Chris en Helena Craig. Toen ze negen dagen oud was ging ze met haar ouders voor het eerst vogels spotten. Haar vader had gehoord dat er een kleine torenvalk te zien was op de Scilly-eilanden. Craigs vierde woord zou birdie (vogeltje) geweest zijn. Op 7 mei 2005, haar derde verjaardag, begon ze de vogels die ze had waargenomen op te lijsten. Toen Craig acht jaar was verstoorde haar moeders bipolaire stoornis het gezinsleven. Helena had afwisselend last van aan manie en inertie, waardoor zowel Helena als Chris ontslagnamen, zodat hij fulltime voor haar kon zorgen. De familie trok meer dan ooit de natuur in o…Lees verder op Wikipedia