Boek
Nederlands

De beslissende zomer

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
De beslissende zomer
×
De beslissende zomer De beslissende zomer
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als Fritzi wordt gestolen uit zijn stal, ontdekt Tim dat zijn vader met de diefstal te maken heeft. Elena en Tim gaan met hun vrienden op zoek naar het paard, een actie waarbij ze groot gevaar lopen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Geheimen
Titel
De beslissende zomer
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sommer der Entscheidung
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Holland, © 2016
238 p.
ISBN
9789025113520 (hardback)

Besprekingen

In het leven van de ik-figuur Elena (13), is vooral paardrijden belangrijk, en haar vriendje Tim, zoon van een rivaliserende stalhouder en Fritzi, Elena’s geliefde paard. Tim en zij hebben Fritzi in het geheim getraind. Elena’s vader wint nu concoursen met hem. Omdat de families een jarenlange vete in stand houden, moeten Tim en Elena hun liefde geheim houden. Maar als Fritzi wordt gestolen uit zijn stal en Tim ontdekt dat zijn vader met de diefstal te maken heeft, is dat van ondergeschikt belang. Omdat de tijd dringt en ze geen hulp van volwassenen kunnen verwachten gaan Elena en Tim met hun vrienden op zoek naar het paard, een actie waarbij ze groot gevaar lopen. Wensvervullend typisch paardenmeisjesboek met een tamelijk stereotiepe karaktertekening, vooral wat betreft de rijke paardenmeisjes en de broer van Elena. Het verhaal is spannend en onderhoudend, maar hier en daar wat onwaarschijnlijk. Verzorgde uitgave met leeslint. Tweede deel van de serie 'Elena, een leven voor paarden'*…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties