Vrienden voor altijd?

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlotte (ik-figuur) gaat met haar ouders op vakantie naar Frankrijk, waar ze ook mag paardrijden. Alleen gaat haar vroegere vriendin Doro, met wie Charlotte ruzie heeft gekregen, ineens ook mee. Kunnen de meiden weer vriendinnen worden, of zal de oude ruzie oplaaien? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Vrienden voor altijd?
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wir sind doch Freunde
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Holland, © 2017
192 p.
ISBN
9789025113698 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Charlotte gaat met haar ouders op vakantie naar Frankrijk, waar ze op een manege mag paardrijden. Op zich superleuk, alleen gaat haar vroegere vriendinnetje Doro mee met wie Charlotte ruzie heeft gehad. Het lijkt goed te gaan, maar na verloop van tijd keert Doro zich tegen haar. Doro loopt weg en is spoorloos verdwenen. Zal het nog goedkomen? En hoe loopt het af met Cody, het paard dat Charlotte in een opwelling van een paardenslachterij heeft gekocht? Vijfde deel in de serie ‘Charlottes droompaard’*. Opnieuw een vlot leesbaar verhaal over paardrijden en alles wat daarbij komt kijken, zoals het verzorgen van paarden en het maken van buitenritten in het bos of op het strand. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in Frankrijk. De karakteristieke sfeer van het land wordt prachtig weergegeven. In vlotte bewoordingen komen thema’s als vriendschappen, vergeven en verliefdzijn aan de orde. Een eigentijds boek voor fervente paardenliefhebbers! Vanaf ca. 10 jaar.

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties