Dvd
Engels
Titel
True detective. Seizoen 2 / created by Nic Pizzolatto
Scenarist
Nic Pizzolatto
Componist
T-Bone Burnett
Acteur
Colin Farrell Vince Vaughn Rachel McAdams Taylor Kitsch
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
8 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Tsjechisch, Pools, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Frans, Tsjechisch, Pools, Deens, Fins, Noors, Portugees, Zweeds, Hongaars, Roemeens, Turks, Grieks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888220542

Besprekingen

Tweede seizoen van de HBO-misdaadserie met onder meer Colin Farrell, Rachel McAdams en Vince Vaughin. In een dorre woestijn van Californië brengt een moord een politieagent/oorlogsveteraan, een corrupte rechercheur, een politiesergeante en een beroepscrimineel samen. Elk van hen zal de uitgang moeten vinden in een doolhof van bedrog, verraad, corruptie en leugens. Dit tweede seizoen heeft behalve sfeer en kwaliteit geen connectie met het scenario van seizoen 1. Over het eerste seizoen schreef Julien Althuisius (Volkskrant 16-3-'14): '(...) de serie is net zo sluimerend en broeierig als het moerassige landschap van Louisiana dat het decor vormt.' Hij prijst de acteurs en de cinematografie en schrijft: 'De in eerste instantie simpele, hardgekookte stereotypen van Marty en Rust ontwikkelen zich tot gecompliceerde, feilbare karakters (...) True Detective is evenveel een moordmysterie, als een verhaal over twee mensen.' Uitgezonden door HBO Nederland. 8 afleveringen.

Over Nic Pizzolatto

Nicholas Austin (Nic) Pizzolatto (New Orleans, 18 oktober 1975) is een Amerikaans auteur, scenarioschrijver en televisieproducent. Hij is vooral bekend als de bedenker van de misdaadserie True Detective.

Biografie

Nic Pizzolatto werd in 1975 geboren in New Orleans (Louisiana). Hij is van Italiaanse afkomst en groeide op in een arm, katholiek arbeidersgezin. Op vijfjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar het landelijke Lake Charles.

Hij studeerde achtereenvolgens aan St. Louis Catholic High School en Louisiana State University. Hij behaalde een bachelor in de afstudeerrichtingen Engels en filosofie. Na enkele jaren als barman en technisch schrijver te hebben gewerkt in Austin (Texas) sloot hij zich aan bij de University of Arkansas, waar hij in 2005 een master behaalde.

Carrière

Pizzolatto begon zijn carrière als schrijver van kort…Lees verder op Wikipedia