Een soldaat kijkt terug op een voorbije liefdesrelatie die zijn leven intens heeft verdiept, o.a. door de verbetering van het contact met zijn vader.
Titel
Lieve John
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Nellie Keukelaar-Van Rijsbergen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dear John
Parallelle titel
Dear John
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
316 p.
ISBN
9789022586266 (paperback)

Besprekingen

John wordt alleen door zijn vader opgevoed, omdat zijn moeder al snel is weg gegaan. Er is weinig communicatie tussen de twee, omdat zijn vader een verwoede muntenverzamelaar is en daar alle tijd in steekt. John gaat in het leger en heeft als standplaats Duitsland. Tijdens zijn korte verlof ontmoet hij Savannah en door zijn kordate optreden ontwikkelen zij een nauwe band. Hij neemt haar mee naar zijn vader en zij vermoedt dat deze Asperger heeft. Aanvankelijk is John boos maar ze leggen het bij en hij vertrekt voor een jaar naar Duitsland. Brieven houden de liefde in stand tot het verlof aanbreekt. Dan volgt weer het afscheid en nu voor een laatste half jaar. Echter op 11 september 2001 vindt de aanslag op de Twin Towers plaats en John tekent bij voor twee jaar om te gaan vechten in Irak. Dan krijgt hij een brief dat ze verliefd is geworden op een ander. Een keer gaat hij nog terug en dan volgt een bijzondere ontknoping. Vlot geschreven liefdesverhaal vanuit beide personen. Modern ver…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia