Boek
Nederlands

Een schat van een kat

Nico De Braeckeleer (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Een schat van een kat
×
Een schat van een kat Een schat van een kat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Cato (10 jaar) kan in een kat veranderen en met dieren praten. Nadat ze met haar vriendin Asli een mysterieus kokertje vindt, gaan ze samen op zoek naar een verborgen schat. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Katten, Schatten zoeken
Titel
Een schat van een kat
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2022
128 p. : ill.
ISBN
9789464290028 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en levendig jeugdboek over Cato (10 jaar), een meisje dat in een kat kan veranderen en met dieren kan praten. Cato en haar beste vriendin Asli vinden in een kokertje van een postduif een code die mogelijk naar een goudschat leidt. De twee meisjes doorkruisen heel Boshoutem, op zoek naar het goud. Maar er is nog een andere schattenjager, en die doet er alles aan om de schat in handen te krijgen… ‘Een schat van een kat’ is in een eenvoudige, aanstekelijke stijl geschreven, met veel dialogen. Het boek bevat enkele vrolijke kleurenillustraties. Nico De Braeckeleer (1974) is een Vlaamse auteur en scenarioschrijver. Samen met illustratrice Frieda Van Raevels werkte hij eerder al aan de succesvolle serie 'Manon op de manege'. Dit boek is het derde deel uit hun serie 'Het kattenmeisje*’. Voor dierenliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende" en van "GameKeepers". Nico schrijft ook TV- en filmscripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties