Boek
Nederlands

Het Atlantica mysterie

Nico De Braeckeleer (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het spookje Boe is bang. Hij wil zijn vrienden laten zien hoe stoer hij is door de wensparel in de verzonken stad Atlantica te stelen. AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Magie
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Het Atlantica mysterie
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
150 p. : ill.
ISBN
9789461316752 (hardback)

Besprekingen

Deel uit de Vlaamse serie ‘BOE!kids’*. Allerlei 'griezelige' kinderen spelen de hoofdrol in het verhaal, zoals een vampier, weerwolf en mummie. Dit zijn de vrienden van Boe, het dappere spookje. Samen heten ze de BOE!kids. In de verzonken stad Atlantica wordt de parel van Deziri bewaakt in het paleis. Om een wens te kunnen doen, zal de wensparel gestolen moeten worden. Boe gaat dit proberen en maakt zo allerlei avonturen mee. Tien personages zijn getekend aan de binnenkant van het omslag, zodat lezers het verhaal beter begrijpen. Daarnaast komen er nog meer personages in het verhaal voor, met lastige namen zoals Niptoenios, Pladisia en Knidario. Termen als spookplasma, meerdraak, keverbier, kwalwachter en kameleoncamera maken het verhaal minder goed leesbaar. Het verhaal is vergezocht, de thematiek is ingewikkeld voor jonge lezers. De illustraties tussen de teksten zijn afwisselend van grootte en in sommige gevallen best spannend. AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende" en van "GameKeepers". Nico schrijft ook TV- en filmscripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties