Boek
Nederlands

Vanuit het duister : een nieuwe macht in opkomst

Nora Roberts (auteur), Marike Groot (vertaler), Sander Brink (vertaler)
In een apocalyptische en magische wereld is Fallow Swift, die getraind wordt door een tovenaar, uitverkorene om vrede op aarde te stichten.
Titel
Vanuit het duister : een nieuwe macht in opkomst
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Marike Groot Sander Brink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Of blood and bone
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
462 p.
ISBN
9789022581582 (paperback)

Besprekingen

Deel twee van de trilogie ‘De bron’. Het verhaal sluit aan op deel een van deze serie ‘Het begin’*. De serie speelt zich af in een apocalyptische wereld, waarin magie weer bestaat. Tachtig procent van de wereldbevolking is gestorven aan de Plaag. Overlevenden zijn in een voortdurende strijd tussen Goed en Kwaad. ‘Vanuit het duister’ gaat over Fallow Swift. Fallow is de Ene, uitverkoren om weer vrede op aarde te stichten. Wanneer ze oud genoeg is, vertrekt ze voor twee jaar naar de tovenaar Mallick om getraind te worden. Hierna probeert ze een leger te stichten en ontmoet zowel bondgenoten als vijanden. ‘Vanuit het duister’ leest prettig, maar het is duidelijk deel twee uit de serie. Voorkennis van de serie is wenselijk. Door het gigantische open einde van dit boek, moet het lezen van deel drie wel volgen. Magie, actie, thriller en drama wisselen elkaar vlot af. Voor een lezerspubliek met interesse in fantasy en thriller.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties