Boek
Nederlands
Bij een weerzien in Californie͏̈ van twee ex-geliefden, beiden ooit werkzaam voor de CIA in Wenen, moet de waarheid over een oude vliegtuigkaping boven water komen.
Onderwerp
CIA
Titel
Met geslepen messen
Auteur
Olen Steinhauer
Vertaler
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All the old knives
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2015
235 p.
ISBN
9789026332562 (paperback)

Besprekingen

Vijf jaar nadat ze de CIA verlaten heeft, krijgt Celia Favreau een bericht van haar oud-collega en ex-geliefde Henry Pelham. Hij werkt nog steeds op de basis in Wenen, maar moet voor een klus in Californië zijn, waar Celia nu met haar man en kinderen woont. Hij wil haar graag weer eens zien en er wordt een afspraak voor een etentje gepland. Maar die afspraak is minder onschuldig dan het lijkt. Henry komt eigenlijk alleen maar om een slepend dossier te kunnen sluiten, hij wil antwoord krijgen op de vraag wie er gelekt heeft in de zaak Flughafen, waarbij 128 mensen omkwamen. Tijdens het diner wordt al snel een spel op het scherpst van de snede gespeeld en het lijkt erop dat de een niet voor de ander onderdoet. Een ijzingwekkende thriller, waarbij de vele plotwendingen en het wisselend vertelperspectief de lezer ademloos leiden naar een uiterst spannende climax. Olen Steinhauer is een New York Times bestsellerauteur en ontving voor zijn eerdere werk o.a. de Dashiell Hammett Award. Een in…Lees verder

Over Olen Steinhauer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vadas Róbert (Vadaro)

Olen Steinhauer (Baltimore, 21 juni 1970) is een Amerikaanse schrijver van spionageverhalen.

Leven

Olen Steinhauer werd geboren in Baltimore in 1970 en groeide op in de Amerikaanse staat Virginia. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Texas in Austin en op Emerson College in Boston. In 1999 ontving hij een Fulbright-beurs waardoor hij in de gelegenheid was om een jaar in Roemenië te wonen, waardoor hij geïnspireerd werd voor zijn eerste boeken die zich afspelen in het Oostblok tijdens de Koude Oorlog. Hij woont met zijn vrouw en dochter in Boedapest (Hongarije).

Bibliografie

Koude Oorlog reeks

  • 2003: The Bridge of Sighs
  • 2004: The Confession
  • 2005: The Vienna Assignment / 36 Yalta Boulevard
  • 2006: The Istanbul Variations / Liberation Movements
  • 2007: Victory Square

Lees verder op Wikipedia