Strip
Nederlands

En toen waren er nog maar ...

Pascal Davoz (scenarist), Callixte (illustrator), Georges Van Linthout (illustrator)
Titel
En toen waren er nog maar ...
Scenarist
Pascal Davoz
Illustrator
Callixte Georges Van Linthout
Naar het werk van
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ils étaient dix
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2021
80 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op: And then there were none
ISBN
9789463737340 (hardback)

Besprekingen

Een van de beroemdste verhalen van Agatha Christie is wel de roman die in 1939 verscheen onder de (nu controversiele) titel 'Ten little niggers' (latere edities gebruiken meestal de titel 'And then there were....'), zoals ook onderhavige stripbewerking. Acht mensen krijgen een uitnodiging voor een verblijf op een eiland (de overige twee zijn bedienden). In iedere kamer van het verblijf hangt het kinderrijmpje waarnaar het boek vernoemd is. De gasten die elkaar niet kennen, een naderende storm, de afwezigheid van de gastheer en -vrouw – het zijn elementen die een ondraaglijke spanning teweegbrengen. Volgens eigen zeggen was het Christie's zwaarste bevalling wat opzet en plot betreft, maar het werd wel haar bestgelezen boek. De stripbewerking is fraai: de realistische tekenstijl weet de tijd waarin het verhaal speelt en de spanning uitstekend te vatten. Het verhaal leent zich dan ook goed voor een visuele bewerking zoals de vele verfilmingen bevestigen.

Over Pascal Davoz

Pascal Davoz (Neuilly-sur-Seine, 3 juli 1953) is een Franse songwriter en stripscenarist.

Carrière

Devoz is songwriter in het genre funky rap. Zijn eerste twee platen bracht hij uit in 1982 bij Warner en in 1984 bij Disques Barclay. Zijn eerste plaat was de tweede Franse rap die op plaat werd uitgebracht. Hij is lid van de pop-rockgroep "The Group".

Tussen 2006 en 2009 schreef hij het scenario voor de stripreeks La fabuleuse histoire over de geschiedenis van koffie, thee en chocolade, die door Yohann Puaud werd getekend. In de periode 2008-2010 schreef hij de scenario's voor de fantasyreeks Le capitaine Nemo die getekend werd door Richard Ortiz.

Tussen 2010 en 2015 schreef Devoz de scenario's voor in totaal vier albums over Napoleon Bonaparte in de educatieve reeks Historische personages, getekend door Jean Torton. Gezien de historische accuraatheid, wordt de reeks door historici als een …Lees verder op Wikipedia