Boek
Nederlands

Juffrouw Verdorie lost het op

Patricia David (auteur), Erika Cotteleer (illustrator)
+1
Juffrouw Verdorie lost het op
×
Juffrouw Verdorie lost het op Juffrouw Verdorie lost het op
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De juwelierswinkels wordt beroofd. De bakker moet de gevangenis in. Juffrouw Verdorie gelooft niet dat de bakker het gedaan heeft. Ze gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Titel
Juffrouw Verdorie lost het op / Patricia David ; ill. Erika Cotteleer
Auteur
Patricia David
Illustrator
Erika Cotteleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
112 p. : ill.
ISBN
90-448-0542-8

Besprekingen

De gepensioneerde juffrouw Verdorie en de bakker kibbelen wat af, maar zijn toch beste maatjes. Als de juwelierszaak in het dorp wordt overvallen, belandt de bakker in de gevangenis. Juffrouw Verdorie gelooft niet dat de bakker het gedaan heeft en gaat op onderzoek uit. Een simpel, oubollig overkomend verhaal waarin de ouwe knorrepot Verdorie door haar koppigheid en kordate gedrag voor de nodige humor en spanning zorgt. De typerende namen (onder andere tuttige mevrouw De Cack, bakker Vleesbrood) zetten de humor nog eens dik aan. Het redelijk eenvoudige taalgebruik bevat veel dialoog en enkele moeilijke woorden (sakkerde, klissen). Gedrukt in een groot lettertype. Bevat donkere, naïeve zwart-witillustraties in collagetechniek en een gekleurde doorlopende illustratie op het omslag. Het vervolg op 'Juffrouw Verdorie'* dat in 2000 de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen won. Luchtig opgeklopt kolderverhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Juffrouw Verdorie lost het op

Juffrouw Verdorie en de bakker kibbelen elke dag, louter en alleen uit gewoonte. Wanneer op een dag de bakker beschuldigd wordt van een overval op de juwelier gelooft Juffrouw Verdorie daar niets van. Ze weet gewoon dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit.Ze krijgt het hierbij zwaar te verduren want zij ...kent de overvallers. Spannend vervolg Op 'Juffrouw Verdorie' dat reeds de Prijs van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen won in 2000. Grappig en vlot verhaal voor kinderen die van humor en avontuur houden.