Daisy
Nederlands

Ploef vist het uit

+1
Ploef vist het uit
×
Ploef vist het uit Ploef vist het uit
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Sien gaat op schoolreis met de trein. Haar hondje Ploef denkt dat ze is opgeslokt door een monster. Vanaf ca. 7 jaar
Titel
Ploef vist het uit
Auteur
Patricia De Landtsheer
Verteller
Renée Van Grieken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
1:18:18
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Sien gaat op schoolreisje, maar haar hondje Ploef denkt dat ze is opgeslokt door een stalen monster (de trein). Samen met de hondjes Bo en FroeFroe gaat hij haar zoeken. Na een avontuurlijke reis vinden ze Sien en haar klas in een oud kasteel. Een wat mager verhaal, verteld vanuit Ploef, waarin de hondjes wel erg toevallig in een trein terechtkomen die hen dichter bij Sien brengt. De in grootte variërende naïef aandoende zwartwitillustraties en de gekleurde illustratie op de harde kaft zijn grappiger dan het verhaal zelf. Gedrukt in een groot lettertype, met goede letter, ruime marges en hoofdstukindeling. Redelijk eenvoudig taalgebruik met enkele niet-gangbare woorden (binnenkoer, wift). Er wordt verteld over eerdere avonturen van Ploef, maar dat is niet storend. Matig boeiend geheel, eventueel geschikt voor ca. 7-jarige hondenliefhebbers.

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia