Boek
Nederlands

Het land van heimwee

Patty Harpenau (auteur)
+1
Het land van heimwee
×
Het land van heimwee Het land van heimwee

Het land van heimwee

Genre:
Rachel groeit op in een gezin dat erg heeft geleden onder tijdens de Tweede Wereldoorlog en haar familiegeschiedenis bepaalt nog altijd wie zij is en wat zij doet.
Extra onderwerp
Streek- en familieromans
Titel
Het land van heimwee
Auteur
Patty Harpenau
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2019
334 p.
ISBN
9789401610582 (paperback) 9789401612012 (paperback, sticker)

Besprekingen

Dit is het verhaal van Rachel, dochter van een Joodse intellectuele vader en een eenvoudige Jordanese moeder, die opgroeit in het naoorlogse Amsterdam in een door de oorlog aangetast gezin. Na haar vaders dood zoekt ze haar vrijheid en levenspad. In Israël vindt ze haar joodse kant bij de familie van haar vaders eerste vrouw. Ook treft ze hier de vader van haar kinderen. Maar eerst wacht haar nog een groot familiegeheim. Een verhaal vol leven, trauma en fantasie dat sterk gebaseerd is op het leven van de auteur. De auteur (1959) schreef reeds tientallen spirituele boeken, maar debuteert met deze roman, en dat is te merken. De schrijfstijl is nog niet uitgekristalliseerd en wisselt van toon en vorm door het boek. Heel soms doet deze even aan de stijl van Zafón of Zusak denken om net zo snel weer zakelijk of met grote snelheid door de gebeurtenissen heen te gaan om maar zo veel mogelijk summier te kunnen vertellen. De intentie is goed, het verhaal de moeite waard, maar de vorm laat te w…Lees verder

Over Patty Harpenau

Antoinette (Patty) Harpenau (Amsterdam, 23 maart 1959) is een Nederlandse schrijfster van voornamelijk spirituele boeken. Ze heeft aanvankelijk bekendheid verworven als kunstschilderes.

Leven en werk

Van 1986 heeft zij tot in 1996 professioneel geschilderd en internationaal geëxposeerd. Haar werk kenmerkte zich door kleurrijk expressionisme.

In 1996 trok zij zich terug uit de kunstwereld en behaalde zij een licentie als meditatieleraar aan het Chopra Center of Wellbeing in Californië. Harpenau is sindsdien meditatieleraar, coach en oprichtster van The Life Foundation, een centrum voor welzijn en spiritualiteit. Zij is auteur van 46 boeken over gezondheid, meditatie en spiritualiteit waaronder haar internationale bestseller, The Life Codes. Dit boek werd wereldwijd uitgegeven.

In mei 2019 verscheen haar eerste roman, Het land van heimwee, bij Xander Uitgevers gebaseerd op een waargebeurd familieverha…Lees verder op Wikipedia