Boek
Nederlands

Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Paul van Loon (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Sam Schoffel en de zaak van de schildpad
×
Sam Schoffel en de zaak van de schildpad Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De schildpad van Floor is weg. Snel belt ze Sam. Kan Sam de schildpad vinden? Toneellezen op AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Sam Schoffel en de zaak van de schildpad
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
59 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van Schildpad ontvoerd
ISBN
9789048735563 (hardback)

Besprekingen

Floor belt wanhopig naar Sam voor hulp: haar schildpad is weg. Meesterspeurder Sam komt onmiddellijk met haar hond Huup naar het huis van Floor. Daar stelt Sam belangrijke vragen. Hoelang is hij al weg? En waar heb je hem voor het laatst gezien? Sam neemt de zaak heel ernstig op en ze wil meteen daarna op onderzoek uit. Maar Floor moet alvast een reep vooruit betalen. Tijdens de zoektocht naar de schildpad, komt Sam allerlei ‘zeer verdachte’ zaken tegen. Een humorvol geschreven verhaal dat als een toneelstuk gelezen kan worden. Het boek begint met het voorstellen van alle personen. De personages in het ‘toneelstuk’ kunnen tijdens het lezen worden afgewisseld. De zinnen zijn kort. Er zijn ook tussenstukjes die door Sam hardop worden ‘gedacht’. Hierin zijn de zinnen soms wat langer. Er is gebruikgemaakt van hoofdletters en interpunctie. De tekeningen zijn eenvoudig en hebben zachte kleuren. Deel uit de reeks 'AVI-lezen met Paul van Loon'*. Deze leesvorm zal kinderen erg aanspreken. Vrol…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties