E-boek
Nederlands

Thomas More : biografie

Peter Ackroyd (auteur)

Thomas More : biografie

Peter Ackroyd beschrijft op meesterlijke wijze het leven en werk van Thomas More (1478-1535), de patroonheilige van politici en een van de markantste figuren uit de westerse geschiedenis. Deze biografie van More is bovendien een verbluffende evocatie van de woelige zestiende eeuw, die ook voor ons alles heeft veranderd. More was een complex, veelzijdig en moedig man die in zijn tijd de geesten b
Onderwerp
More, Thomas
Titel
Thomas More : biografie
Auteur
Peter Ackroyd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The life of Thomas More
Uitgever
[Borgerhout]: Uitgeverij Polis, 2016
ISBN
9789463101226
CloudLibrary
3fmv2z9

Over Peter Ackroyd

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Antony Medley / http://www.antonymedley.co.uk/

Peter Ackroyd (Londen, 5 oktober 1949) is een Engels criticus en schrijver, vooral bekend van zijn romans en biografieën.

Leven en werk

Ackroyd werd opgevoed door zijn moeder, nadat zijn vader de familie had verlaten toen hij nog een baby was. Al op zijn vijfde las hij kranten en op negenjarige leeftijd schreef hij een verhandeling over Guy Fawkes. Naar eigen zeggen wist hij al op zevenjarige leeftijd dat hij homoseksueel was.

Ackroyd studeerde Engels aan de Universiteit van Cambridge en later aan de Yale-universiteit. Na afronding van zijn studies, in 1973, trad hij in dienst bij het tijdschrift The Spectator. Tegenwoordig is hij hoofdredacteur op de literatuurafdeling van de Times. Met regelmaat verschijnt hij ook op radio en televisie.

Ackroyd begon zijn literaire carrière in de jaren zeventig met het schrijven van poëzie. Zijn romandebuut kwam in 1982 met The Great Fire of London, dat een soort bewer…Lees verder op Wikipedia