Boek
Nederlands

Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat

+1
Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat
×
Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat

Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat

Uitleg over onderzoek van het land- en zee-ijs in de wereld en de gevolgen van opwarming van de aarde en zeespiegelstijgingen.
Titel
Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat
Auteur
Peter Kuipers Munneke 1980- Martijn van Calmthout 1961-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Utrecht]: Uitgeverij Lias, © 2021
240 p. : ill.
ISBN
9789088031199 (paperback)

Besprekingen

De wijze waarop wij onze aarde beheren, wordt weerspiegeld in veranderingen in land- en zee-ijs. Daarom is onderzoek daarvan van groot belang. De auteurs (glacioloog/weerman en journalist) nemen de lezer mee in de wereld van dit onderzoek en laten zien wat we reeds weten – en niet weten – over de effecten van klimaatveranderingen en zeespiegelstijgingen. De titel lijkt somber, maar er zijn veel hoopvolle inzichten. Het blijft niet bij oppervlakkigheden, maar er ontstaat een dieper begrijpen van vele samenhangen tussen ijs, weer en klimaatveranderingen. De persoonlijke intermezzo's aan het begin van ieder hoofdstuk geven een extra dimensie aan het leven van de onderzoeker, de goed gekozen kleurenfoto's onderstrepen dat. Begrijp de rol van ijs in de wereld door deze prachtige inleiding. Actueel, niet oppervlakkig en luchtig: een aanrader.

Over Peter Kuipers Munneke

Peter Kuipers Munneke (Groningen, 31 maart 1980) is een Nederlandse meteoroloog en glacioloog. Hij is tevens weerman bij de NOS, waar hij de opvolger is van Erwin Kroll.

Loopbaan

Kuipers Munneke doorliep het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen en studeerde vervolgens aan de universiteit aldaar. Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden. Daarvoor was hij op expeditie geweest naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Sinds 2009 is hij werkzaam als polair meteoroloog (glacioloog) bij het Institute for Marine and Atmospheric research Utrecht (IMAU) (het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht).

Per 1 maart 2013 is hij daarnaast in dienst getreden bij de NOS. Op 27 maart 2013 heeft hij de weerrubriek van die omroep op de radio voor het eerst gepresenteerd en 2 april 2013 verzorgde hij voor het eerste de weersverwachting op televisie in het NOS Journaal. Hij bl…Lees verder op Wikipedia