Boek
Nederlands

A darkling plain

Philip Reeve (auteur), Annemarie De Vries (vertaler)
+1
A darkling plain
×
A darkling plain A darkling plain
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De strijd tussen de Green Storm en de Traktionstadtgesellschaft is nog niet gestreden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
A darkling plain
Auteur
Philip Reeve
Vertaler
Annemarie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A darkling plain
Uitgever
[Houten]: Van Goor, © 2019
492 p.
ISBN
9789000363568 (paperback)

Besprekingen

In dit vierde en laatste deel van de serie over de vliegende steden die zijn overgebleven na een enorme slag op aarde, lijkt alles vrede. Maar de bevolking is verdeeld in de Green Storm en de Traktionstadtsgesellschaft. De hoofdpersonen Tom en Hester zijn weer wat ouder geworden. Het hart van Tom is zwakker. De strijd laait weer op, er vallen veel doden, maar Tom en Hester overleven steeds. Veel lijnen uit de andere drie boeken komen samen in dit dikke slotdeel. Shrike schijft een geschiedenis van de voorbije tijd, die begint met de eerste zin van het eerste deel van de serie. Zo is de cirkel rond. Een goed geschreven, spannend, maatschappijkritisch sciencefictionverhaal met goede karakterbeschrijvingen. De toekomstwereld die geschetst wordt, is fantasievol en overtuigend, maar gecompliceerd. Zonder kennis van de vorige delen moeilijk te volgen. De Britse auteur won met dit deel de Guardian Children's Fiction Prize in 2006. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia