Boek
Nederlands

Het verhaal van Kevin

Philip Reeve (auteur), Sarah Mcintyre (illustrator), Saskia Martens (vertaler)
Max wil heel graag een huisdier. Maar hij woont in een flat. Op een dag vindt hij ineens een dikke vliegende pony op zijn balkon. Hij is komen aanwaaien uit het uiterste westen. En hij is niet alleen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Het verhaal van Kevin
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Sarah Mcintyre
Vertaler
Saskia Martens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The legend of Kevin
Uitgever
Antwerpen: Blloan junior, 2019
160 p. : ill.
ISBN
9789403209456 (hardback)

Besprekingen

Max wil heel graag een huisdier. Helaas woont hij met zijn drukke ouders en chagrijnige en dramatische zus in een flatgebouw. Ze hebben alleen maar een balkon, en dat is niet genoeg voor een huisdier, vinden de ouders van Max. Ver weg van Max, in het uiterste westen woont Kevin. Kevin is een dikke, vliegende pony die het liefst koekjes eet. Wanneer een storm hem over de verste zee waait, belandt hij op het balkon van Max. Max en Kevin worden meteen vrienden. Maar de storm heeft de hele stad verwoest, en nog meer wezens uit het uiterste westen meegenomen. Een vliegende pony komt dan goed uit! De hilariteit van het verhaal komt nog meer tot zijn recht door de sprekende illustraties in zwart, wit en blauw van Sarah McIntyre. De illustraties zijn onmisbaar voor het verhaal en passen naadloos bij de humoristische schrijfstijl van Philip Reeve. Zesde boek van dit tweetal, na o.a. 'Luna en de Pretparkplaneet' en 'Shen en de 66 sledehondjes en de race naar het einde van de wereld'*. Vanaf ca…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia