Boek
Nederlands

Infernal devices

Ook verschenen als Helse machines

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (vertaler)
+1
Infernal devices
×
Infernal devices Infernal devices

Infernal devices

Ook verschenen als Helse machines

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tom, Hester en hun vijftienjarige dochter Wren leiden al jaren een rustig bestaan in Anchorage. Wanneer de straatjongens weer van zich laten horen, leidt dat bij velen tot onrust. Wren snakt naar avontuur en gaat met hen op pad. Al snel loopt het mis en Wren wordt ontvoerd.
Titel
Infernal devices
Ook verschenen als
Helse machines
Auteur
Philip Reeve
Vertaler
Jacques Meerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Infernal devices
Uitgever
[Houten]: Van Goor, © 2019
316 p.
ISBN
9789000363230 (paperback)

Besprekingen

Philip Reeve geniet geen grote populariteit in de Lage Landen, terwijl de Britse lezers en critici met hem weglopen. Hoe komt het dat zijn werk niet aanslaat bij het Nederlandstalige publiek?
In ‘Een moordend systeem’ is de wereld radicaal veranderd sinds een nucleaire ramp. Om te kunnen overleven, hebben de steden zich overgegeven aan de ultieme vorm van kapitalisme: stadsdarwinisme. Ze verplaatsen zich als schepen of op enorme rupsbanden en maken jacht op elkaars energiebronnen, waarbij een survival of the fittest geldt. Er heerst een strenge hiërarchie en ‘Oudtech’ is van grote waarde. Verschillende groeperingen maken jacht op deze kernwapens uit het verleden.
De wereld is knap uitgedacht en zeer detailrijk beschreven. Maar Reeve verliest zich vaak in ellenlange beschrijvingen, waarbij de aandacht van de lezer al snel verslapt. Door de hoge densiteit vragen zijn boeken echter om een aandachtige leesbeurt. ‘Een moordend systeem’ is een wirwar van verschillende verhaallijnen en…Lees verder
Derde deel in een sciencefictionreeks voor jongeren. Dit deel speelt zich zo’n zestien jaar na ‘Predator's gold’* af in de stad Anchorage, op een eiland bij het Dode Continent. De 15-jarige Wren, dochter van de hoofdpersonen Tom en Hester uit de vorige boeken, verveelt zich in het nu vredige Anchorage. Als de Straatjongens (voormalige vijanden van Tom en Hester) terugkeren, vindt Wren dat reuze interessant. Ze loopt weg, sluit zich bij hen aan en helpt hen het beroemde en belangrijke Blikken Boek te vinden. Er gaat van alles mis, Wren wordt door de Straatjongens ontvoerd en als slavin verkocht. Tom en Hester gaan op zoek naar hun dochter; een gevaarlijke tocht vol avontuur waarbij oude geheimen en vijanden opduiken en het tweetal nieuwe werelden en vijanden op zijn pad vindt. Een goed geschreven, spannend, maatschappijkritisch sciencefictionverhaal met goede karakterbeschrijvingen. De toekomstwereld die geschetst wordt, is fantasievol en overtuigend, maar gecompliceerd. Zonder kennis …Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia