Boek
Nederlands

Kevin op de vlucht

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (illustrator), Saskia Martens (vertaler)
Leslie, de zus van Max, is helemaal wild van de popster Misty Twiggers. Haar manager heeft verdacht veel belangstelling voor Kevin, de vliegende pony van Max. Dan wordt Kevin ontvoerd. Dat laten Max en Leslie niet zomaar gebeuren. Met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Kevin op de vlucht
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Sarah McIntyre
Vertaler
Saskia Martens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kevin's great escape
Uitgever
Antwerpen: Blloan junior, 2019
160 p. : ill.
ISBN
9789403214122 (hardback)

Besprekingen

Max en zijn kleine mollige, vliegende pony Kevin wonen in een flatgebouw in Bumbelfort. Op een middag begint Leslie, de zus van Max, heel hard te gillen. Het blijkt dat haar favoriete popster Misty Twiggers naar Bumbelfort verhuist. Als Misty’s manager aan de deur staat blijkt hij Kevin te willen kopen, maar dat feest gaat niet door. Zo nieuwsgierig als Leslie is, vliegt ze met Kevin naar het landgoed van Misty Twiggers. Ze loopt in een val en Kevin wordt gevangen genomen, samen met nog heel veel andere vreemde wezens uit het verre westen. Leslie en Max gaan er alles aan doen om de dieren te bevrijden. Vlot leesbaar verhaal, humoristisch en aantrekkelijk voor een brede doelgroep, ook door de vormgeving. Korte hoofdstukken; groot lettertype met af en toe afwijkende typografie en veel gekleurde illustraties in zwart-wit met steunkleur blauw, die erg goed de sfeer van het verhaal weergeven. Een boek dat een lach op je gezicht tovert en ook zeer geschikt is om voor te lezen. Onafhankelijk…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia