Boek
Nederlands

Luna en de Pretparkplaneet

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (illustrator), Sandra C. Hessels (vertaler)
Luna (10) woont bij Jinks en Ter Haar op de Pretparkplaneet. Als kermisinspecteur Klazius Bombil de Pretparkplaneet komt inspecteren, doen alle attracties gek. Kan Luna zorgen dat de Pretparkplaneet blijft bestaan? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Pretparken
Titel
Luna en de Pretparkplaneet
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Sarah McIntyre
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jinks and O'Hare funfair repair
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
214 p. : ill.
ISBN
9789048314317 (hardback)

Besprekingen

Tien jaar geleden vergat iemand een groot, blauw ei in een karretje van de achtbaan op de Pretparkplaneet, waar allerlei buitenaardse wezens komen. Jinks en Ter Haar bewaarden het ei en toen daar een poosje later Luna uitkroop, mocht ze in het kamertje boven de Gevonden Voorwerpen blijven wonen. Luna mag Jinks en Ter Haar soms helpen met klusjes, zoals het ontstoppen van de mega-kloenkzuigers en vervangen van tandwielen van de terror-topspin. Ze wil dolgraag ook kermisklusser worden, maar meestal mag ze niet mee omdat de reparaties te lastig zouden zijn voor meisjes van tien. Als kermisinspecteur Klazius Bombil de Pretparkplaneet komt inspecteren, gaat alles mis. De glijbaan glijdt niet meer maar lanceert, de toffeemachine ontploft, de eendenvijver is lek... Kan Luna uitvinden waarom de attracties kapotgaan en zorgen dat de Pretparkplaneet blijft bestaan? Dit licht absurdistische, fantasievolle verhaal is vlot geschreven en het taalgebruik is hedendaags. Het boek is rijkelijk geïllust…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia