Boek
Nederlands

Mortal engines

Ook verschenen als Levende steden

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (vertaler)
+1
Mortal engines
×
Mortal engines Mortal engines

Mortal engines

Ook verschenen als Levende steden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In de verre toekomst raken een jongen en een meisje betrokken bij de jacht die steden op rupsbanden op elkaar maken.
Titel
Mortal engines
Ook verschenen als
Levende steden
Auteur
Philip Reeve
Vertaler
Jacques Meerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mortal engines
Editie
Filmeditie
Uitgever
Houten: Van Goor, 2018
281 p.
ISBN
9789000357413 (paperback)

Besprekingen

De verre toekomst: Tom (15) trekt met de mismaakte Hester door de wildernis, op zoek naar de rondreizende stad Londen, waar Hester een rekening te vereffenen heeft met Valentine, de moordenaar van haar ouders. Ondertussen worden er in Londen zelf duistere plannen gesmeed: de stad streeft naar wereldheerschappij met behulp van een vreselijk wapen. Spannende sciencefiction-roman propvol actie, waarin de auteur een overtuigend portret schetst van een meedogenloze wereld, waarin het eten of gegeten worden, doden of gedood worden is. Steden maken op enorme rupsbanden jacht op elkaar en doden worden omgebouwd tot moordmachines. Het apocalyptische toekomstbeeld doet denken aan de Mad Max-films, maar de roman heeft toch een eigen karakter door de menselijkheid die de auteur af en toe door laat schemeren en de duidelijke maatschappijkritiek. De nodige absurde, soms morbide humor zorgt voor enige relativering. Er worden twee verhalen verweven: dat van Tom en dat van Katherine, dochter van de mo…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia