Boek
Nederlands

Predator's gold

Ook verschenen als Jagersgoud

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (vertaler)
+1
Predator's gold
×
Predator's gold Predator's gold

Predator's gold

Ook verschenen als Jagersgoud

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In de verre toekomst ontkomt een jong stel in hun luchtschip ternauwernood aan een vijandige aanval. Ze bereiken ijsstad Anchorage, maar kunnen daar niet blijven.
Titel
Predator's gold
Ook verschenen als
Jagersgoud
Auteur
Philip Reeve
Vertaler
Jacques Meerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Predator's gold
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2018
298 p.
ISBN
9789000359837 (paperback)

Besprekingen

Philip Reeve geniet geen grote populariteit in de Lage Landen, terwijl de Britse lezers en critici met hem weglopen. Hoe komt het dat zijn werk niet aanslaat bij het Nederlandstalige publiek?
In ‘Een moordend systeem’ is de wereld radicaal veranderd sinds een nucleaire ramp. Om te kunnen overleven, hebben de steden zich overgegeven aan de ultieme vorm van kapitalisme: stadsdarwinisme. Ze verplaatsen zich als schepen of op enorme rupsbanden en maken jacht op elkaars energiebronnen, waarbij een survival of the fittest geldt. Er heerst een strenge hiërarchie en ‘Oudtech’ is van grote waarde. Verschillende groeperingen maken jacht op deze kernwapens uit het verleden.
De wereld is knap uitgedacht en zeer detailrijk beschreven. Maar Reeve verliest zich vaak in ellenlange beschrijvingen, waarbij de aandacht van de lezer al snel verslapt. Door de hoge densiteit vragen zijn boeken echter om een aandachtige leesbeurt. ‘Een moordend systeem’ is een wirwar van verschillende verhaallijnen en…Lees verder
Dit is het (niet los te lezen) tweede deel in een reeks en het vervolg op 'Mortal engines'*. De verhalen zijn gesitueerd in de toekomst. Na de Zestig-Minutenoorlog is de wereld veranderd in een wildernis. De steden zijn zelfstandige staten die zich op rupsbanden voort kunnen bewegen. Tom (17) en de gehandicapte Hester ontkomen in dit deel ternauwernood aan een vijandige aanval. Met hun luchtschip landen zij in de ijsstad Anchorage. Die blijkt veranderd te zijn in een spookstad, onder het bewind van de zeer jonge markgravin Freya. Zij besluit haar toevlucht te zoeken in het Dode Continent, de nieuwe naam voor Amerika. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen. Naast de avonturen speelt ook de (liefdes)relatie tussen de twee hoofdpersonen een belangrijke rol. Tussen de regels door geeft de auteur zijn kritiek op de huidige maatschappij, waaronder de ontwikkeling van de technologie. De volheid van het verhaal vraagt van de lezer enige concentratie en uithoudingsvermogen. Daarom voor betere…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia